Fri.

Imorgon är jag ledig vilket är jäääättteskönt!
Planeringen är:
  • vakna!
  • Ringa ett viktigt samtal.
  • Åka till gärdet för att möta upp Jenny
  • Vi ska på möte i frihamnen
  • Åka till stan en stund
  • Kanske åka någonstans med mamma sen.
  • Om jag hinner, ut och springa

2011-05-31 Moonshine

Idag har jag ridit Moonshine som jag alltid gör på tisdagar. Red för Ida idag och då blev det lite svårt i början när jag tänkte på hur Chrille sa att jag ska rida och så sa Ida annorlunda, men jag sa till henne hur jag hade ridit i torsdags och då utgick vi från de men ändå lite på idas sätt och det blev bra det med! Då förstod jag bättre än att allt bara blev förvirrande.
Det gick bättre och bättre hela lektionen och vi jobbade med lydnad, skritt till halt, trav till skritt, trav till halt. hon blev lyhörd för mina hjälper och blev väldigt fin mot slutet.
Så roligt när jag känner att vi utvecklas hela tiden tillsammans!

För jag älskar mitt liv!

Jag lyckades med min psykologi komplettering som jag satt med hela kvällen igår. L Y C K A ! !
Så nu åker världens gladaste tjej till stallet för att rida sin pärla!

cooper test

Hejhej!
Jag kom hem för ett tag sen, hur skönt som helst!
Idag har jag haft cooper test. Man skulle springa 3 km på så kort tid som möjligt och max tiden var 24 minuter. jag sprang på 16.30 minuter vilket jag inte blev nöjd med. Jag ville springa på 15.
Var fett otaggad på att springa och jag glömde min musik hemma! Jag hatar att springa utan musik! men jaja, jag får bättra mig till nästa gång!! Hårdträning under sommaren!
.
Ikväll ska jag åka till stallet och rida Moonshine, myys!

Fri som en fågel, jag är fri som en fågel.

SÅÅÅÅÅ, nu har jag suttit hela jääälva kvällen med den hemska psykologin och jag blir aldrig nöjd med den. Men nu har jag ändå skickat in den och hoppas det räcker hela vägen. Ångest.
.
Nu är allt plugg klart! Och jag har 3 skoldagar kvar sen sluta jag !!!!!

Här kommer sommaren med liv igen.

Heej!
Shit vilket härligt väder det är ute!
Har precis landat hemma efter att ha varit med Karro och Julia, vi gick ut med Karros två små shettisar i skogen, det var super mysigt!
Nu ska jag börja skriva på min psykologi för när jag har skickat in den...... SÅ HAR JAG INGET MER PLUGG PÅ HEEELA SOMMAREN! AMAZING!


Nästan ledig....

Hej!
Idag har jag bara en lektion där jag ska skriva en utvärdering och lämna kursboken. Känns jätte onödigt att åka dit men jag ska göra det ändå för att jag är rätt irriterad och vill få fram det jag tycker till läraren i utvärderingen.
Att lärare låter en skriva utvärdering är väldigt bra för det kan få dem att tänka om och man kan påverka. Jag tycker det är viktigt speciellt om man har något som man inte är nöjd med!
.
När jag kommer hem ska jag skriva en MVG komplettering och så tänkte jag gå ut och springa ett tag, imorgon har jag cooper test i skolan och jag vill bli nöjd med tiden så ska se hur högt tempo jag kan ha då, idag.
Foto: Sarah Margulis

Moonshine och jag

Foto: Sarah Margulis

2011-05-29 vackraste Moonshine

Hon har varit så himla duktig idag, jag är så galet nöjd!
Vi red vår första omhoppning tillsammans och det var Moonshines första i hennes liv! Den blev rätt galen för funktionärerna stod i vägen och lite sådär så vi tappade lite på det men ändå så slutade vi på en 5:e plats och jag är så stört nöjd med det! Kunde dock ha kommit bättre om alla hållit sig ur vägen men vad ska man göra! :)
Här är några bilder från första klassen som var en L:C.
jag vill nästan gråta, så mycket tycker jag om dej♥
Foto: Sarah Margulis
Andra klassen gick också skita bra! Fick bättre känsla i den här klassen än i första, och hon fick flera väldigt bra språng. I omhoppningen var hon huuuur fin som helst och om inte för våra två rivningar och att jag fick hjärnsläpp till sista hindret så hade vi antagligen kommit riktigt bra. Men jag är verkligen jättenöjd trots de för hon kändes så himla fin!
Moonshine har blivit så himla duktig och utvecklats så mycket själv nu, hon vågar mer och och ställer verkligen upp på allt. Även fast vi kommer konstigt på hinder, kommer i någon slags konstig trav eller jag vet inte vad så hoppade hon idag. Jag är så himla glad att hon är så duktig och att jag får rida henne!
Fler bilder kommer säkert! :)

Innan jag somnar

hejhej allihoppaaaa!!!
I morgon ska jag vara i stallet klockan 7 för att fixa klart allt inför tävlingen.  Så nu ligger jag i soffan och kollar på film och bara taggar!  Jag tittar på "stardust", skitbra film! ^^,
Godnatt!

The day before!

Idag har det varit en heldag i stallet. Super mysigt!
Jag har varit ute och betat Moonshine i 40 minuter, duschat hennes ben och smort utrustningen jätte ordentligt!
Jag har faktiskt inte packat något eftersom tävlingen är hemma så det behövs inget, jätte skönt! Allt blir så mycket lättare. Ingen transport att göra i ordning, inga transportskydd, mat och massa hinkar osv behöver man fixa i ordning.
Nu är jag hemma och ska ta det lugnt hela kvällen. ensam. Det blir Pizza till middag och sen ska jag göra fruktsallad och vaniljsås, massa gott! ^^,
Min fina idag♥
Haha, Sarah gjorde en fin krans och så bestämde vi att det var tidig midsommar! :D

Verona


Verona har inte alls sett ut som sig själv på sista tiden. Om man jämför när jag red henne(Alltså senast förra terminen)  och hur hon har varit nu så är det jättestor skillnad. Jag och Chrille pratade lite om det förut och Chrille tänkte kolla upp henne med veterinär.
Idag när jag kom till stallet hade hon blivit behandlad och jag blev lite orolig att det var något. Men jag fick veta att det inte var någon fara med henne men att hon hade blivit behandlad idag. Hoppas min lilla pärla blir bättre snart♥

2011-05-27 Moonshine

Idag var det fredagshoppning och det var super roligt!
Vi tränade på olika banor både omhoppning och vanliga. Första rundan var jag för hård i handen och Moonshine blev stark men sen red jag med mindre hand och då gick det bara bättre och bättre. Det som verkligen är bra på Moonshine är att man känner när man gör fel för då blir ingenting bra, men rider man rätt fram till hindret då blir allt toppen!
Sista banan vi gjorde låg hindren runt 1 m och då flöt allt på jättebra och mina anridningar blev skita bra!! :D
På Framridningen gick det oxå jättebra, det var svårt i början men jag hittade ändå henne rätt bra och innan vi började hoppa var hon skit fin, och rörde sig väldigt bra i traven!
Jag är jättenöjd och taggad inför söndag nu!!

Nästa skolaaan!

Snart ska jag åka till skolan för att ha fysik prov!
Känner mig inte taggad, det är feeeeeeettt svårt!!!! Men fett chill ändå,  inga lektioner idag bara ett prov, det är mitt sista prov för terminen också!!!
Världens vackraste ponny förra helgen! :)

Kvällens hoppning

Mål till kvällens hopplektion:
  • På uppvärmningen ska jag jobba precis som igår på dressyrlektionen för att få henne att vinkla bakbenen.
  • jag ska rida jättejätte mycket med benen, ikväll och föralltid!
  • Jag ska hålla ihop henne och inte ha för högt tempo. Hon ska verkligen hoppa upp med ryggen
  • Jag ska inte ge någon eftergift eller släppa henne alls innan hindret(överge henne), för då får hon chans att stanna!
Mål är jättebra att sätta upp både till ridningen som ska vara samma dag och långsiktigt! Då har man hela tiden något man vill uppnå och det får en att bli taggad! Även om man känner sig trött en dag så tycker i alla fall jag mål hjälper en att ändå vilja få allt bra även den dagen!


I just want to lay in my bed

GODMORGON!
Haha, jag har precis vaknat, känner väldigt lyckat eftersom jag börjar om en halvtimme med specialidrott och det tar 1 timme att ta sig till skolan!
Så den lektionen missar jag ju......Så nu börjar jag 14.10 istället! Lite skillnad från 8.30 till 14.10? ^^, Asa skönt nu har jag tid att plugga fysik massa länge!

2011-05-26 fina Moonshine

Nu när tävlingssäsongen i dressyren i slut kommer jag antagligen inte rida Tjavs något mer.
Idag red jag min fina Moonshine och det var galet roligt.
Det är jättesvårt att få henne att vinkla bakbenen så jag kämpade hela lektionen med det och det gick galet bra! Hon tyckte det var jättejobbigt(Och jag med, jag höll på att döööö!) och stretade emot ibland men sen accepeterade hon det och hon började gå riktigt bra. Men trots att det gick bättre och bättre höll jag på och dö för jag var tvungen att rida varje steg och varje sekund! Men det gav ju verkligen resultat! Är jättenöjd med lektionen, känns som jag hittade henne bättre och att vi kom ett steg längre i vår utveckling tillsammans :)

Tack mamma!

Fick de här träningströjorna igår av mamma!
Alla är från Peak performance. De har jätteskönt material! ^^,
Den rosa/röda är en piké så den kommer jag antagligen använda när jag rider! blir skitsnyggt till svarta ridbyxor!
De andra 3 kommer jag använda när jag är ute och springer eller vid annan träning!

Jag är med och tävlar...

Klicka på bilden för att komma till tävlingen!
Galet snyggt ! !
Haha, jag vinner i för sig aldrig i sådana här tävlingar men det skadar inte att hoppas och testa om och om igen, det kan ju alltid hända att man vinner! :D

Vem uppfann fysik??!?!!?!?!!

Det kändes väl galet onödigt att någon människa utan liv skulle komma  på just fysik???????
Nu är alla barn tvungna att lära sig alla dessa konstiga och onödigt krångliga saker, kan inte saker bara få vara utan att ha någon galen, krånglig förklaring??
Nu har jag suttit och räknat fysik i, hur länge som helst  och det är hur tråkigt som helst! Jag förstår ungefär ingentiiiiing!!!
Åh vad livet är toppen ibland! Och som pricken över i:et så fick jag inte MVG på min psykologi uppgift som jag kämpade med, BAJS :D
Ibland längtar man ändå tillbaka till 9:an :))

Lite planer


Idag är jag ledig vilket är jätteskönt! Ska plugga och kanske åka iväg en stund med mamma.
,
I helgen är det lektionsponnymästerskapet i hoppning på Gladö, jag ska starta två klasser, är jätte taggad!!
,
Nästa vecka är man ju ledig torsdag fredag och då har jag redan planerat in massa grejer!
På Torsdagen ska jag starta en liten klubbtävling och sen rida lektion.
På Fredagen och Lördagen åker antagligen jag och Lina till strömsholms tävlingarna! Hoppas verkligen det blir av!
På söndagen ska jag och Lina rida ut i skogen och sen ska jag fixa Moonshine inför tävling! :D
Bjuder på en bild på mig och min lilla pärla Casper ♥
Saknar dej lillen.

Pössogonatt!

Nu ska jag gå och lägga mig och läsa och sen sova! I morgon är jag fett med ledig IGEEEN! Awesome!
Okej ledig och ledig, jag har en lektion i samhälle där vi ska kolla på film.... såå.... FETT OVÄRT ATT GÅ DIT! :O
Oduktig tjej, men jag har bättre plugg och annat för mig än att gå till skolan för att kolla på en film (A)
Pööss o gonatt!

2011-04-24 Moonshine

Idag har jag ridit Moonshine.  Det gick bra vissa stunder av lektionen men det var väldigt svårt. Mot slutet la jag upp stigbyglarna och då kändes det lättare att få henne fram till handen, så de sista minutrerna kändes hon jättefin! ^^
Då hade vi gjort en del skänkelvikningar också som lösgjorde henne en del trots att de inte gick så bra med dem då de inte känns som reagerar för skänkeln.
Hon är så himla svår i dressyren, hoppningen passar oss bättre. Men för att utvecklas så mycket som möjligt tillsammans måste vi kunna samarbeta i dressyr också!
.
Eter lektionen jobbade jag hela kvällen, det var rätt jobbigt idag men allt flöt på bra som vanligt! :)

Seeeeg

Godmorgon!
Idag är det skola som gäller för mig, riktigt seegt!!
Slutar typ 3 och då ska jag åka till stallet direkt, rida och sen jobba hela kvällen.
Nu haaaar jag lite bråtom för jag sov lite för länge, ha en bra dag! ^^,
Foto: Linnea Sparén

Årets första dopp!!

Bildbevis!

Bildbooomb!

Foto: Nina Gibbemark!

Ledig :)))))

Idag är jag ledig, för det är inga lektioner jag behöver gå på, jättekönt!
Nu ska jag äta lite sen gå ut med Sally efter det kanske jag lägger upp en liten bildbomb från igår? :)
Sen måste jag verkligen plugga fysik, skit ämne! :O
Foto: Nina Gibbemark

Dressyr allsvenska finalen 2011!

Igår var det alltså final, grymt roligt att vi kom ända dit! De var de 5 bästa lagen i 2 grupper som gick vidare till finalen så bara det var ju jätte roligt!
Förklassen, L:B1
På framridningen kändes Tjavs väldigt bra och han var rätt avslappnad faktiskt, dock inte helt genom ryggen.
Inne på banan blev han rätt spänd, som vanligt, men det kändes helt okej ändå. Jag satsade väldigt mycket på mellangångarterna, för att experimentera lite hur det skulle gå. Han blev stark i upptagningarna och slog sig fri en halv sekund vilket inte vad så bra.
Jag red fram honom rätt mycket genom hela programmet för att få en bra farmåtbjudning, ibland blev det dock för lite mycket.
Jag är okej nöjd med programmet ändå då det alltid är bra att testa nya saker för att hitta vad som är bäst och utvecklas. Domaren tyckte mellangångarterna blev lite springiga men annars en fin häst med bra takt och så. Vi slutade på 59.66% Vilket var rätt snålt dömt, det kändes verkligen som ett godkänt program, men man kan inte ändra domarens åsikt liksom! :))
lagklassen, L:B1
I den här klassen kändes han väldigt stark i ena galoppen på framridingen vilket var jätte jobbigt för jag kunde inte lösa det! Alltså han sprang inte iväg utan att jag hade kontroll men de kändes verkligen inte bra. Samtidigt som han var för taggad så kändes han trött. I traven och skritten kändes han dock rätt bra.
Inne på banan kändes galoppen bättre och det här programmet gick bättre än det förra men det kunde verkligen gått bättre kände att vissa missar var helt onödiga.
Eftersom de var 3 domare så fick man ett snitt procent och jag hamnade på 64,60% eller något sånt, precis utanför placering på 7:e plats tror jag.
I laget hamnade vi på en 5:e plats vilket är jättebra med tanke på att de var de bästa lagen som var med!


Kort om dagen innan jag somnar!

Hej allihoppa!
Idag har vi varit på dressyr allsvenska finalen, jag bjuder på en bild på mig och Tjavs innan jag går och lägger mig, berättat mer i morgon om hur det gick! Kommer komma en bildbomd då också! ^^,
Är galet trött, sov mindre än 5 timmar inatt, vaknade halv 6 i morse och kom hem nästan 21.00!
I morgon är jag ledig, galet skönt!
GODNATTTT!!

trevlig sommar kväll!

Efter en trevlig kväll med mina vänner så är det verkligen dags att gå och sova!
Måste vara utvilad i morgon bitti, usch vad jag inte längtar tills jag vkanar men jag längtar tills tävlingen haha!
Fett taggad!
Gonatt!

Everything is alright.

Hejsan!
Ha rprecis kommit innanför dörren!
Allt gick smidigt idag när ajg gjorde i ordning Tjavs så jag blev klar väldugt tidigt. Väldigt skönt!
Ska åka med Karro till skogås om ett tag men först duscha och äta middag! :)

beautiful.


Today is going to be the day.

Godmorgon!
Igår kväll kunde jag inte sova för jag hade bajs ont i mitt knä, skit jobbigt så nu är jag trött!
Men idag blir det att åka till stallet och fixa Tjavs till i morgon!
Sen ska jag nog åka till skogås en stund, till East festivalen och umgås med mina vänner! :)

You're The Light That Helps Me Find My Way


2011-05-20 Moonshine

Idag brukar vara en otursdag i fredagshoppningen men icke! Kändes bara som att allt flöt på väldigt bra idag och det gick bra för alla och ingen ramlade av!
Moonshine var jätteduktig idag och jag red faktiskt bra med!
Jag fick verkligen igång hennes bakben bra och hon jobbade bra hela lektionen!
Vi hade markarbete och jobbade hela lektionen med en studs varannat hinder och varannan bom på marken. Från början hade vi bara ett hinder med travbommar fram till den men sen byggde vi på hela tiden. Väldigt bra styrketräning för hästarna och sitsträning för oss, speciellt mig! Jag satt verkligen kvar hela tiden.
Det var en bra övning för Moonshine också för hon var tvungen att tänka till lite och inse att hon inte kunde dra iväg hur som helst.
Under uppvärmningen gjorde vi jättesmå serpentinbågar, från lånsidorna in till kvartslinjen och rakt ut på spåret igen ungefär, vi jobbade bara med innertygeln och ytterskänkeln vilket var skiitbra! Hon kom verkligen loss och jag slutade hålla på med yttertygeln hela tiden vilket jag lätt gör! :)
Fina Moonshine ♥

Boxning nu!

Godmorgon!
Nu är det dags att dra till skolan för att ha träning, boxning är det idag! Tagga!
Efter det blir det att plugga gärnet sen spanska prrroooov! NOOOOO!
Ha en fiin dag! :)

Torsdag - check

Så nu är det dags för mig att sova!
Psykologin är inskickad så nu är det bara att hoppas på att jag får mitt MVG, känner mig inte alls säker så kommer gå och vara orolig tills jag får mitt resultat...
Imorgon har jag spanska prov som ja inte har hunnit plugga en sekund på, tummen upp för det! Borde hinna plugga en stund till det i morgon bitti så det löser sig säkert.
Äntligen fredag i morgon! Shit vad fort veckorna går nu!
Efter skolan i morgon så blir det en kväll i stallet som alla andra fredagar♥
GONAAAAATT!

2011-05-19 Tjavs

Idag var sista träningen på Tjavs innan tävlingen som är på söndag!
Lektionen gick bra, han kändes lite trött men ändå rätt fin och jobbade rätt bra hela tiden. Efter lektionen red jag och Amanda igenom programmet och då gick det mindre bra. Han hade slut på krafter och mina började ta slut dem med, kändes lite slarvigt och så genom programmet.
Hans längning blev bra och jag verkligen satsade, även i galopökningarna satsade jag. Vilket jag tycker är lite läskigt ibland för känns som man lätt tappar allt. så en blandning av den här veckans program och förra veckans program så blir det nog toppen på söndag! :)
2 bilder från förra torsdagens lektion.
Foto: Moa

Open your eyes

Godmorgon!
Jag sitter just nu och skriver på min psykologi, den blir bara längre och längre...... haha aja! ^^,
Idag blir det skola sen ska jag åka till stallet och rida Tjavs, träna inför söndag! Taggad!!
Måste plugga ikväll också, skriva klart psykologin och plugga spanska, har muntligt prov i morgon och har inte börjat plugga än (Y)
TJARRRÅÅÅÅÅÅ!

Irriteeeerandeeee!

Nu när jag har skrivit sådär 1 sida mer än man får göra i psykologin så ska jag gå och lägga mig och sova. Jag blir så irriterad när man bara får skriva 3 sidor och man har hur mycket som helst man vill skriva om, psykologi som är mitt favoritämne liksom, då vill man ju verkligen visa att man kan! :O
.
Mailade precis min lärare om att jag aldrig kommer få in min uppsats på så få sidor, hoppas hon gillar läget för det får hon lov att göra, haha!
Sleep well

hmm....

Ny deign...... lite sugen på att fixa ny design har ju haft den här så himla länge nu trots att jag tycker om den så är det roligt med nytt liksom ^^
Någon som har luust att fixa någon tuff design så varsegoooood! ^^,
Här är en gammal header som jag tycker om väldigt mycket oxå :))
header

Ad infinitum

Kom in för en stund sen från en mysig promenad med Sally. Nu ska jag försöka skriva klart min psykologi samtidigt som jag sitter och kollar på tv, haha!
Jag vill bli klar med den samtidigt som jag inte vågar skicka in den för jag är så orolig att jag inte får betyget jag vill ha.......JOBBIGT LÄÄÄGEEEEE!

1/2

Heeej igen då!
Jag åkte till skolan väldigt mycket i onödan känner jag haha, jag fick ju i alla fall närvaro så det är bra!
Jag hade ingen datakunskap eller jo jag gick dit fick veta att jag kommer få VG i betyg och sen gick jag. Gick på samhälle lektionen gjorde några frågor och sen åkte vi hem, haha värd dag? ;O
har typ haft 1/2 lektion liksom, haha!
.
Nu ska jag försöka skriva klar min psykologi uppgift, har skitsvårt att hålla mig inom 3 sidor, måste typ korta ner den och grejeeer... jobbigt!


sovmoorgon

Tjenaaare!
Idag har jag jättelång sovmorgon så jag gick upp för typ en timme sedan, jätteskönt! Jag börjar vid 1 ungefär!
,
Har ätit frukost och så där, nu ska jag göra lite psykologi innan jag fixar mig. Har ingen sally att mysa med idag för vi bestämde oss för att farmor skulle ta henne även fast jag börja så sent, så att hon slipper vara ensam så länge när jag går.
Jag bara kollar ut genom fönstren och inser hur mysigt det skulle vara att ta en promenad med henne i solen nu...
.
Jajaaaa, nu ska jag plugga! ;O

Uteritt i regnet!

Idag red vi ut! Det var jätteskönt med tanke på hur tröttt jag är! Det är helt galet jag måste verkligen sova tidigt ikväll så jag orkar veckan.
var inte alls taggad på någon seriös träning så uteritten var uppskattad!
Lite innan vi började röra oss hemåt från sundby slingan så öppnade sig himlen och tyckte vi skulle få oss en riktig dusch! Haha! Det var ju varmt ute så att bli blöt skadade ju inte, var faktiskrt rätt mysigt! Fast när man var så blöt att det rann om kläderna och hästen så började det bli lite väl äckligt haha!
Nu ska jag Duscha och kanske göra lite psykologi sen lägga mig och läsa och sooooovvaaaaa! Det behöver jag!

plugga vs sovaaa

Godmorgon?!?
Känns nästan så haha, jag har precis vaknat, mitt pluggande misslyckades väldigt mycket för jag la mig i soffan en stund och somnade och vaknade nu, med alaram. Annars hade jag aldrig vaknat tror jag!! ;O
Nu är det time att åka till stallet, är rätt otaggad eftersom jag är så trött, håller jag på att bli sjuk? Nej det har jag inte tid med så hoppas inte det!
Nu har jag bråttom, hejrråååå!

You, can stand beside me.

Halåååå!
Som ni märker så lever jag trots dagens prov! Det var väldigt svår tmen jag gjorde mitt bästa så får se vad resultatet blir jag skulle ju blir heeeelt crazy om jag får VG vilket är mitt mål i matte B kursen. Får hoppas men jag tror det inte.
Nu ska jag skriva på min psykologi uppsats och senare åka till stallet och rida, får se om det blir Moonshine eller kanske Tjavs eftersom det är tävling i helgen liksom? Hmm.. jag tror jag vill rida Tjavs för att träna så mycket som möjligt innan helgen, det är ju final liksom!

Mattenationella!

TJA!
Sitter hemma just nu och taggar inför matte nationella, usch får panik på att vi ska sitta och skriva det i 4 timmar kan det verkligen ta å lång tid?!
Ska snart gå till bussen måste bara bläddra igenom ungefär heeela boken först! :O Har 10 minuter på mig!!!

Lycka till alla som ska ha mattenationella idag!

Jag tog min hatt och trollade fram en skatt

Nuu har jag kommit hem och sitter med datan i knät och skriver på psykologi uppgiften... sista uppgiften innan betygen sätts i psykologi så jag måste göra den bra! Galet jobbigt att allt man gör nu på slutet är så viktigt!

Imorgon är det mattenationella i B kursen i 4 heeeeela timmar, kommer nog dö?! Så ska snart åka och ladda upp med godis, frukt och russin så man orkar sitta och räkna så länge! Vill verkligen klara av VG på provet så ska plugga ikväll och sova tidigt så man är lite taggad i morgon när man vaknar!

GÄSTBLOOOOOOGG!!!!

Tjabba tjena hallå!!!!
Läget bha?!

Jag (Emelie H) och Ronja har fått lov att gästblogga här på underbaraste Sofies blogg :D
Vi sitter och skriver på vår psykologi uppgift, typ... Lite halvt boring sådär! Men men det är bara att bita ihop och se glad ut!! Döda mig!

PUSS OCH KRAM PÅ ER!!!! :D

P.S. Sofie har nys i näsan...


Såhär känner jag mig idag...


2011-05-15 uteritt + städhelg

Imorse red jag ut med Lina och Sarah, det var suuuper mysigt!
Trots att vädret inte var på topp var de verkligen härligt! Vi red bort mot crossen och sen red vi runt hela slingan som finns vid sjön!
Har aldrig ridit runt hela förut, bara gått med Sally men det var jättebra varv att rida och tog exakt en timme nästan! :)
Efter uteritten var jag med på städhelgen ett tag, fixade till lite i tävlingsrummet och sen hjälpte jag och Julia Amanda med att ta ut hästarna för det vart väldigt mycket på samma gång för henne. :)

Eurovision song contest

Hur kunde Azerbaijan vinna?!?!?!?! Gaaaah vad arg jag blev! Och ofta Italien gick om oss när de sista poängen delades ut?!
Aja Sverige kom 3:a och det är ju också gaaaaalet bra, bästa sen 1999 liksom! :D
Nu ska jag åka till stallet och rida ut med fina Lina och Sarah! Hoppas det inte regnar bara! :)

Middag med laget!

Har precis kommit hem efter en toppenkväll hemma hos Amanda med laget!
Vi åt tacos och glass med maränger jättegott! Vi hade jätte trevligt och roligt hela kvällen och har suttit och hejat på Erik Saae, gaaaaaaah vad snygg man kan vara! ;O Hoppas han går och vinner nu då, inte för att låten är så bra men i alla fall!!!
I morgon blir det att åka ut till stallet på morgonen och rida Moonshine och sen hjälpa till lite i städhelgen och efter det träffa Jenny och Martin. Måste försöka hinna plugga lite också!
Gonatt!

Stockholm med Tindra.

Efter en dag på stan med min fina Tindra så har jag lyckats köpa det här:
Nice eller hur!
- Glasögonen är svarta med rött på, syns inte jätte tydligt på bilden. Hade typ exakt lika dana precis men med gult men de gick sönder för några dagar sen. 179kr
- shorts från Vero moda. 230kr

Lång promenad.

Igårkväll efter stallet gick jag ut med Lina och gick en riktig lång promenad med Sally. Vi gick i nästan 2 timmar och bara pratade om allt och inget, det är alltid hur mysigt som helst.
Man inser bara mer och mer hur mycket man saknar att träffas varje dag, men det har man ju inte tid med längre. Istället uppskattas varenda sekund mycket mycket mer när man träffas! :)
Dagens plan är:
att åka till stan med Tindra
plugga om jag hinner..
..och sedan middag hemma hos Amanda med hela laget! :)

2011-05-14 Moonshine

Hoppade Moonshine igår kväll. Det gick både bra och mindre bra man det blir bättre och bättre känns det som, jag utvecklas hela tiden på henne vilket är jätteroligt. När jag inte rider rätt mot hindren så resulterar det i att vi inte hoppar av där jag vill eller så vilket egentligen är båda bra och dåligt eftersom jag då måste ändra mig och rida annorlunda.
Min sits blir i alla fall bättre och bättre det känns väldigt bra!  :)

Älskar fredagar!

Heej! Haft en bra dag?
JAg har bara haft två lektioner idag, jätteskönt!
Först hade vi boxning på specialidrotten, skitroligt och baaaaajs jobbigt alltså! Min händer skakar fortfarande flera timmar efteråt haha!
På spanska lektionen tränade vi på att prata för nästa vecka ska vi ha muntligt prov och jag vill sååååååå ha MVG för då får jag de i betyg, jag är i för sig egentligen väldigt nöjd med VG men vem tackar nej till et högre betyg liksom? Måste satsa lite på det innan provet!
När jag fick veta att fysiken var inställd åkte jag in till stan för att träffa mamma och förnya mitt pass, det gick smidigt och fort, skönt!
Nu ska jag äta lite och sen bär det av mot stallet och fredagshoppning, myys! ^^,

Det blir en helg med mina vänner.

Godmorgon!
Härlig fredag morgon, snart är det heeelg!
Jag ska åka till skolan nu och ha fyyys som varje fredag, feta jobbigt!
Sen har jag spanska och fysik sen är det helg. I helgen är det ingen tävling vilket innebär att jag ska passa på att träffa mina vänneeer!
Lördag:
Träffa Tindra!
Åka till Amanda på middag med laget!
Söndag:
Rida ut på Moonshine med Lina och jag vet inte om det blir fler?
Städhelg i stallet till klockan 1
Träffa Martin och Jenny!

2011-05-12 Tachino

Red Tjavs idag och vi trimmade inför finalen som är nästa helg! :)
Lektionen gick bra han lyssnade hela tiden väldigt bra, ibland för mycket haha! Efter lektionen red vi igenom L:B1 programmet många travdelar kändes väldigt bra. Mellantraven är svår för han kommer lätt i för hög form. och ibland är galoppfattningarna svåra och ibland går de jätte bra. Jag är ok nöjd men verkligen inte helt, båda började bli trötta ock så där så det kunde verkligen gått mycket bättre.

Ibland förstår jag inte hur jag tänker!

Godmorgon!
Idag börjar jag klockan 10 så det är skönt! Jag kom precis på att jag måste lära mig L:B1 programmet tills idag ifall vi ska rida programträning ikväll, PANIK!
Det löser sig, haha! Har kunnat det förut så borde bara vara att repetera lite, men ändå jobbigt att jag kom på det nu, hur tänkte jag då liksom ?!
Ibland blir jag lite galen på mig själv!

You would not believe your eyes.

Bilder från idag, jag älskar värmen och solen! ^^,
Riktigt skön dag idag! Hade bara 3 lektioner. Hade datakunskapsprov och jag fick 72% vilket innebär att jag kommer få VG i betyg om jag tror rätt, nöjd!
Jag kom senare till skolan och gick tidigare också för att gå på möte hos Stockholms hamnar där jag och Jenny ska jobba i fyra veckor i sommar!
Efter mötet åkte jag och mamma och åt på max och sen hem. Nu har jag precis vari ute med Sally och hunnit sätta mig i soffan!
Härlig dag! :D

härlig morgon.

Idag skippar jag min första lektion eftersom vi inte har någon hundvakt så jag ska vara hemma med Sally en stund. Vi ska strax gå ut på en mysig promenad och sen ska jag åka till skolan vid halv 11.
Jag ska ha mitt sista datakunkskapsprov idag, ska bli såååååå sönt att slippa den kursen, det är e hemskt tråkig och onödig kurs!
Jag ska gå tidigare idag också för jag ska på möte hos Stockholms hamnar. Egentligen skulle jag till naprapaten idag också men jag orkade inte blir så himla mycket. Om vi hinner ska vi åka ock fixa pass till mig för det går ut vilken sekund som helst! :O
En liten bild på mina vänner och mitt lag i dressyr allsvenskan! Final nästa helg! :D

2011-05-10 Moonshine

Idag gick ridningen jätte dåligt, eller alltså jag hade inget bra tålamod eftersom jag var galetjätte trött och engelska proven gick piss så jag red inte alls bra och orkade liksom inte. Får ta igen det på Fredag eller något, alla dagar kan inte vara bäst.
.
Jag jobbade också hela kvällen allt flöt på bra och jag var massa glad eftersom jag fick veta att jag ska starta Moonshine på två tävlingar!
  • Gladö tävlingen den 29/5, lektionsponnymästerskapet hoppning, L:C förklass & L:C mästerskapsklassen

  • Sundby tävlingen den 6/6, L:C och L:B !!
WIIIIIIIE Taggad tjej! :D 

Nu är jag lycklig!

Jag ska snart gå och lägga mig men först måste jag berätta något underbart!
JAG OCH MOONSHINE SKA STARTA L:B PÅ SUNDBY DEN 6 JUNI!
Åh, min fina! Nu är jag glaaaaaad!



R U B R I K

Godmorgon!
Idag kommer jag antagligen inte hinna uppdatera något!
Först skola till 3
Stallet från 5 till 21.30
Hem, duscha & sova!


Bilder ifrån helgens tävling

Första klassen:
Andra klassen:
Foto: Elin Stenström

Mysig måndags kväll.

Har precis kommit hem från en mysig promenad med min älskling. Nu kollar jag på Total blackout och jag ock mamma upptäckte recis att en hon känner är med idag, haha, galet roligt!

sommar, sol och.....PLUGG!

Tänkte börja med att säga att blogg.se har damp så jag blir jätte irriterad! Jag verkar inte vara den ända som har problem.
Vädret är toppen och jag sitter inne och pluggar, haha livet är ju underbart ibland! Har skrivit en kompletterings grej i svenskan och började på en annan men vet inte om jag gör rätt så gav precis upp!  Och så tänkte jag komplettera en källkritik grej men när jag läste lärarens kommentar blev jag bara arg och irriterad haha, får ta det senare ;O.
Nu ska jag plugga datakunskap för på onsdag har jag mitt sista prov i det och jag vill verkligen få VG, datakörkortet är redan borta för min del för den nya läraren sa annat än den vi hade tidigare men skit samma! :)
-
Tråkigt inlägg here it comes eller nåååttt!

Hoppa över den här dagen? Ja tack!

Godmorgon!
Jag hade en skit skum dröm inatt! Helt plötsligt hade vi flyttat tillbaka till villan jag bodde i förut och de hände massa skumma grejer, crreeeeppy!
Idag är en dag som jag helst hade skippat att leva men man måste ju ta sig igenom sånna dagar också! Nu ska jag åka till skolan och sen blir det till att plugga lite!

2011-05-08 Allsvenskan omgång 2

Hejhej!
Tänkte uppdatera lite om min härliga dag. Tävlingen flöt på bra men det som är jobbigt på Djursholm är att det är långt mellan parkeringen och ridhusen plus att de inte har några högtalare nere vid parkeringen så det är jobbigt att ha koll. Annar har allt varit bra!
Första klassen, L:D Clear round
Det gick jättebra i denna klass hon hoppade bra och bjöd verkligen till hindren och tvekade inte på någon förutom ett men hon tog sig mod och hoppade. Så himla duktig var hon och rundan blev felfri!
Hon hoppade dock inte upp sig med ryggen vilket är väldigt svårt att få henne att göra på så låg höjd, som jag skrivit förut också.
Andra klassen, L:D Stilbedömning, allsvenskan lag.
Denna klassen gick också bra och nu tvekade hon inte på ett enda hinder utan tyckte verkligen allt var roligt och hon bjöd jäättebra! jag red bra fram till hindret hela tiden också fast ibland lyckas jag inte riktigt hålla ihop henne vilket gör att vi kommer lite nära på vissa hinder och jag vill egentligen få henne att hoppa av lite längre ifrån i alla fall vid så små hinder så hon börjar hoppa mer med ryggen även på den höjden. Stilpoängen blev ju inte dem bästa på grund av att flytet tappades lite eftersom hon hoppade lite nära och så men de blev 55 av 70 möjliga så inte jättedåligt men heller inte jättebra. :)

Nu : Tävling!

Godmorgon!
Ska snart åka ut till stallet och fixa det sista innan vi lastar hästarna och åker! Vi ska lasta klockan 8.45 oh som alla vet så hatar jag att stressa så jag ill åka ut i rätt god tid så man hinner göra allt och ha koll.
Någon annan än jag som hatar att stressa?
Jag är alltid ute i god tid när det gäller tävlingar och även plugg osv. Hatar att inte ha kontrollen och kollen!
Önska oss lycka till!

Jag älskar dig, alltid.

Då, nu och föralltid.

Dagens.

Hel dag med massa att göra har det varit för mig och jag kom precis hem! härligt! :)
Först var jag i Huddinge i två timmar och gjorde reklam för Gladö. JAg, Erika och Julia fick as coola hattar av en balong gubbe, awesome, hahah!
Glömde dock fota de :(....
-
Klockan ett åkte jag Sarah och Emilia till stallet. Vi började fixa inför tävlingen i morgon och hade det super mysigt. Jag duschade hela Moonshine och gick på promenad med henne och Lina och så smörjde jag alla grejer i ungefär 1,5 timmar ;O Gjorde även massa annat såklart!
Här har vi en bild på Lina och hennes nya häst Cupol, visst är dem fina!

Huddinge dagarna.

Nu ska jag snart dra ner till Huddinge eftersom det är Huddinge dagar den här helgen!
Gladö ska dit med två ponnies för att ha barn ridning och sådär! Kom dit och hälsa påvetjaaa! ;))
-
Efter att jag har varit där ett tag kommer jag åka vidare till Gladö för att fixa i ordning min fina till tävlingen i morgon! :) Mysdag!
Jag och Virginia från förra året, dagen före fix ;)

Tävlingen på söndag.

Tänkte berätta om tävlingen på söndag eftersom jag fick en fråga om det förut i veckan, här är inlägget!
- Alladin och Barbie kommer åka vid kl 7 ifrån stallet
- Jag och Moonshine & Emilia och Afrodite kommer åka från stallet vid 9 tiden.
- Första start kommer vara kl 9.
- Båda klasserna är L:D, först är det en för klass endast clear round och andra klassen är stilbedömning.
Mål:
Jag har lite högre mål till på söndag än jag hade till förra tävlingen på Moonshine. Då var vårat mål att komma runt banan utan stopp vilket har varit det som varit problem tidigare för henne.
- den här tävlingen kommer jag satsa satrk på att komma helt felfritt.
- Det ska helst se snyggt ut, speciellt lagklassen då det är stilbedömning.
- Jag ska vänta på henne.
- Aldrig lämna ansvaret till henne.
- ha automatiskt eftergift inte lång.
- räta upp mig.
- Ha bra takt och tempo, och vi ska landa i rätt galopp hela tiden så flytet ej förstörs.

Klura ut det här!

Säg ett land i världen som inte har några av bokstäverna som finns i ordet "Mackerel" (makrill på engelska) i sig?
Landet ligger inte i Europa.
-
Jag blir galen för jag kan inte komma på svaret, kom med förslag med vilket land det kan vara!

2011-05-06 Moonshine

Hoppning idag då! :D
Hon var fin på fram ridningen och det kändes bra. Vi red två olika banor i dag och tränade på att ha flytet och jämnt tempo och takt. Hon hoppade också jättebra och det kändes toppen. Det ända som kändes dåligt var en gång nä jag hoppade en oxer på en meter och släppte iväg henne för mycket så hon hoppade av gigantikt och tappade allt och vi typ krachade, nej men nästan. Allt var mitt fel så jag blev rätt arg på mig själv. Men vi fortsatte och det flöt på men sen på sista hinret stannar hon, jag kände att hon inte ville hoppa men det var så konstogt för jag gjorde inte fel utan red fram till hinret bra men hon ville verkligen inte. Ändå hade vi hoppadt hinret tidigare och ja, det var rätt konstigt. Till slut fick jag över henne i alla fall men hon bjöd fortfarande inte alls fram vilket hon alltid annars för, vi nöjde oss efter några hopp och så vilade vi lite för att sedan komma på två låga hinder för att avsluta positivt. Då gick det jättebra och vi fick ett positivt avslut, vilket är väldigt viktigt! :)
Bilder kommer nog sen btw! :)

Fredag igen då!

God morgon!
Nu ska jag till skolan för att träna fys, ha spanska och fysik. Känner mig väldigt otaggad men det är fredag så det sk jag nog klara av! Älskar fredagar!
Direkt efter skolan åker jag till mitt andra hem och ska rida, hoppning står på schemat på min lilla fina Moonshine! Ska bli super mysigt!
Idag ska mamma se om hon kan laga mina stövlar också, och jag kom precis på att hon har tagit med dem till jobbet, panik för jag måste ju ha dem ikväll, haha! det löser sig säkert, hoppas jag!
Nu måste jag fixa det sista och springa till bussen, ha en bra dag!
Kändes tråkigt med ett inlägg utan bild så ni får njuta av att se Moonshine! :)

2011-05-05 Tachino

Red Tjavs idag som alla andra torsdagar! :)
Vi hade dressyr staket i hörnen för att öva på att verkligen våga rida ut i hörnen när man har dressyr staket vilket inte är någon favorit för någon av oss i dressyrlaget. I skritten och traven kändes det väldigt bra idag nästan hela tiden. I galoppen kändes det för det mesta bra fast i hörnen var det jättesvårt att få ut honom och att få han att samla upp sig.
vi övade rätt mycket på att öka traven på diagonaler och ibland gick det rätt bra men det är väldigt svårt på honom för han har ingen riktig mellantrav. men jag är nöjd med lektionen! :)

Mycket nice!

Engelska nationella, skriftligt. → √
Spanska lektion → slapp gå på den för våra kära esteter hade konsert.
Datakunskap → Gjorde en liten enkät innan lektionen så fick vi ledigt från lektionen.
Samhälle → kompensations ledigt!
Engelska lektion → ledigt eftersom vi hade provet på morgonen.

Underbar dag! Hade inga lektioner förutom nationella på morgonen! Det gick, jag vet inte, helt okej kanske! Hoppas jag! Nu ska jag chilla lite, plugga matte och svenska och gå till tandläkaren sen! :)
Bra dag.

... skola...

Godmorgon!
Jag ska snart åka till skolan (och har inte börjat fixa mig än, måste gå om en halvtimme!). Jag ska ha nationellt prov i engelska och jag är fett rädd för jag hatar engelska! Hoppas verkligen jag kan klara av ett G! ..
Sen kanske jag har några lektioner till innan jag åker till tandläkaren. Skulle haft datakunskapsprov idag tror jag men jag tänker inte göra det för har inte hunnit alls att plugga på det! *Tummen upp*
Herrååå, ha en brao dag!

Nya stövlar?

Snörningen på mina ridstövlar har gått av och jag tycker dem börjar bli väldigt slitna överhuvudtaget och är väldigt sugen på att köpa nya.
Om jag bestämmer mig för att köpa nya så är frågan, vad för stövlar ska jag ha?!
Måste börja kolla vad som finns! ^^,

2011-05-03 Fina Moonshine

Åh, idag gick det så himla bra!
Blev så glad för hon var så himla fin och vi jobbade verkligen tillsammans och bråkade inte alls mycket! Hon gick fram till handen jättebra i både skritt trav och galopp, bäst var nog traven, helt underbar!
Det var såklart inte helt bra hela tiden men vi lyckades hela tiden komma tillbaka väldigt fort!
Vi gjorde en del skänkelvikningar längs långsidorna, vilket var jättesvårt! Hon har jättesvårt för att vinkla bakbenen så det gick inte speciellt bra men vi tar ett steg i taget, idag gick alla gångarter jättebra så skänkelvikningar tar vi tag i senare! :)
Finns såklart en anledning till att hon  gick mycket bättre nu än förut, att vi inte behövde bråka osv. Patricia hade ridit henne, vilket jag blev jätteglad över kändes verkligen som jag behövde lite hjälp på traven för att vi skulle kunna hitta varandra och sammarbeta bättre! :D
Red med Graman idag men behövde knappt använda den en ända gång! :D

Total blackout

Jag och mamma sitter och kollar på tv 5 och det roligaste programmet någonsin! Kan verkligen inte sluta garva så galet roligt asså! Det är typ en tävling och så går de in en & en eller två & två in ett kolsvart rum med olika djur och annat, så ska de göra olika saker. Så stört roligt att kolla på !

Plugg time!

Idag är det inget stall för mig utan plugg! Är galet trött så orkar inte riktigt ta tag i någonting men min vecka ser ut såhär...:
Måndag: skola, plugga
Tisdag: skola, rida, plugga
Onsdag: Engelska nationella, datakunskapsprov?, tandläkaren
Torsdag: Matte prov, Psykologi inlämning(Inte så stor), rida
Fredag: Rida
Lördag: Gladö är i Huddinge med barnridning m.m, dagen före tävling alltså fixa allt innan söndagens tävling!
Söndag: Allsvenskan hoppning omgång 2
..... så det kanske är dags att börja plugga nu?!
-
Juste, jag fick veta om jag kom in på mitt individuella val idag och det gjorde jag! Så nästa år kommer jag läsa medicinsk grundkurs någon som vet om det är intressant och roligt?
Hoppas på det, men annars är det bara att stå ut för poängens skull! Det är en 100 poängskurs, vilket innebär att jag kommer läsa 50 poäng för mycket men det är ju bara bra! Får se om jag utökar mitt programm ännu mer i 3:an beror på hur mycket jag känner att jag orkar!

Bildbomb från helgen!

Nu kommer en liten bildbomb på mig och Tjavs från helgens tävling!
Foto: Amanda!

Skoldag.

Dobro jutro!, godmorgon!
Då var det måndag igen då, HEMSKT! Men för varje dag kommer man ju närmare sommarlovet! Inte långt kvar nu!
Idag är en helt vanlig tråkig måndag för mig, skolan med lektioner sen hem och plugga!
Hoppas någon har en bättre måndag än jag!^^,

Humorgalan.

Har suttit och tittat på humorgalan hela kvällen. Jag blir så himla berörd av det, mår jättedåligt av att se hur dåligt många människor har det. Jag vill bara åka till dem direkt och hjälpa till bara få se ett få skratt från dem.
Det är ännu ett mål i mitt liv. Att hjälpa fattiga barn och vuxna i något land. Ett leende gör stor skillnad.

Igårkväll.

Igårkväll bestämde jag mig för att jag lika gärna kunde gå ut en stund eftersom jag ändå inte skulle somnat tidigt om jag satt hemma och slappade.
Så jag cyklade till gömmaren och träffade några kompisar, det var mysigt men orkade inte vara där så länge. Fick i alla fall träffa min underbara Tindra så det var värt att gå ut! ^^,

Läsar Fråga.

Josse om Nästa helg!:
Vilken dag? tid? vill komma :D<3

Kom inte in på din blogg så skriver ett litet inlägg om frågorna istället. :)
Det är på söndag alltså den 8 maj. Tid vet jag inte än men först start går klockan 9 så det är inte jätte tidigt men vi lär åka så vi är där halv 9 kanske, ingen aning, men i ska gå banan och så innan start. :)
Kan säga till när jag vet mer! vilket blir typ fredag eller lördag. :)

Nästa helg!

Nästa helg ska jag och Moonshine vara med i allsvenska hoppningen omg 2 div3! :)
Mycket roligt! Är galet taggad! :D
Det är stilhoppning som gäller så snyggt ska vi rida, inte för fort och inga rivningar eller stopp skare bli! Rytmen ska vara super bra osv! :D
Kom och titta och heja på Gladö!

VI HAR GÅTT TILL.....

Godmorgon?!
Jag var och red Moonshine i morse och det var super mysigt. Efter det åkte jag hem och anmälde mig till Dressyr allsvenska finalen, Juste....
Jag har glömt att säga att vi gick till FINAL!!!!!
Det är galet awesomegrymtbäst! :D
Efter det somnade jag och har typ sovit i flera timmar, haha är stört trött tror nästan jag börjar bli sjuk, men det har jag inga planer på att bli, har inte tid med sånt! Nu har jag kollat på världscupfinalen i hoppning en stund, mycket roligt! :)

2011-04-30 Allvenska dressyr Omg2 div3, Tachino

Klass 1, L:C2 individuellt
Första klassen kändes han rätt spänd och jag kände mig lite stressad vilket inte var bästa kombinationen. Jag blev inte så nöjd med programmet eftersom han var spänd och det kändes som jag inte red så bra som hade kunnat egentligen. Men det var ju ändå bara en förklass så det var bättre att han var spänd då än nästa klass liksom!
Domaren var jääätttte hård, och vi slutade på 61% och hamnade en utanför placering. :)
-
Klass 2, L:C1 lagklass och individuellt
Den här klassen kändes mycket bättre redan från början! Han kändes mycket mer avslappnad, lugnt och gick helt ärligt fram till handen. Jag blev verkligen jättenöjd med programmet och vi slutade på 66% vilket även det var precis utanför placering, 6:e plats och det var 5 placerade.
Bilder kommer!

Nu:

Godmorgon!
Nu ska jag åka till stallet och rida ut på fina lilla Moonshine. Sen har jag inte planerat längre! Kanske kollar på någon tävling eller bara är hemma och slappar för ovanlighetens skull.
Uppdaterar senare under dagen om tävlingen igår!

RSS 2.0