snabbt inlägg!

Har precis kommit hem fårn tävling, nu blir det middag sedan ska jag kanske åka till gömmaren en stund om jag orkar, får se. Uppdaterar jag senare om hur dagen gick!

Tävling imorgon!

Har fixat allt förutom Tjavs till i morgon. Ska åka dit till ungefär halv 9 för att fixa honom och sen åker vi från Gladö vid 10, så det är inte så himla tidigt morgon. Väligt skönt måste jag säga!
Jag är galet taggad!!! :D
Nu måste jag smörja mina stövlar sen är det goood night för mig!

2011-04-29 Moonshine

Idag har jag ridit Moonshine, vi hade markarbete och övade på att göra mycket tighta svängar alltså omhoppningssvängar.
Framridningen gick inte så bra, jag har skitsvårt att hitta henne i dressyr. När vi började med övningarna gick det mycket bättre och hon vände skitbra och jobbade hela tiden med bakbenen. Det fick bättre och bättre hela tiden och halva lektionen red jag utan stigbyglar för att jag ska sluta följa med när det inte behövs eftersom jag ger väldigt mycket eftergift. Jag börjar bli bättre men ibland kommer det tillbaka!

Bilder 2011-04-25

Oj, vad jag tycker om dej♥
'
Tack Sarah och Nina som fotade!

Äntligen Fredag!

God morgon!
Snart ska jag åka till skolan, uuuusch! Otaggad tjej ^^, Men jag ska gå tidigare idag så jag slutar 11, lite skönt! Då bär det av hemmåt för att äta lite innan jag tar mig till stallet för att fixa allt jag kan tills i morgon(Tävling), sedan ska jag rida Moonshine ikväll!
I morgon blir det inte speciellt tidig morgon så det jag inte hinner fixa idag kan jag fixa i morgon innan vi åker, mycket skönt!

Min mamma är bäst!

Åh idag fick jag två presenter av mamma!
En skit snygg paul frank väska!
Ett vatten set som man kan ha runt midjan när man t.ex. är ute och springer från adidas!

2011-04-28 Tachino

Idag var sista träningen på Tjavs innan tävlingen som är på lördag och det kändes bra! Inte lika bra som i tisdags men ändå bra!
Först red vi lektion en timme, vi gjorde inga speciella övningar utan mest lösgörande och  samlade upp de lite på mindre volter. Efter lektionen red jag och Sarah igenom L:C1 varsingång. Det kändes väldigt bra förutom vissa små missar som bara var slarv så det kan jag fixa på lördag! :D
Taggad!

Skoldag.

Idag var en mysig dag i skolan förutom samhälle provet och matte diagnosen, fast båda gick faktiskt rätt bra! Skönt att ha det avklarat, har gått och tänkt på båda hela veckan liksom.
På sista lektionen sjöng alla för mig, jag blev jätteglad men samtidigt hatar jag det, haha! :D
Jag fick presenter av Emelie H också, jag fick en ketchup! (jag är seriös, hahaha) och så fick jag ett grönt linne från H&M, mycket fin fint! Taaack :D

1 år äldre idag då!

jahapp, då var man heela 17 år, känner mig fetttttt gammal! :O Bara 1 år kvar sen är man vuxen :( :D
firade ju min födelsedag med min familj igår och det var super mysigt!
Nu ska jag snart till skolan ska bara hitta några kläder, i skolan ska jag ha samhälle prov och matte diagnos, det kommer ju gå bra, absolut!*neeeeej* men sen ska jag åka till stallet och rida och ha en super mysig kväll! ^^,

Härliiiigt!

En dag i skolan med matte heeeela dagen och jag är jätte glad! :D
Dagen var mycket mer chill än jag trodde och vi hade as roligt! är man övertrött kan man göra allt roligt, lite awesome sådär ^^,
-
Nu kom jag precis hem, ska städa mitt rum lite då det ser förjävligt ut och vi ska fira min födelsedag idag, eftersom det är den ända dagen osm funka för mig den här veckan! Innan gästerna(min lilla släkt) kommer så ska jag hinna plugga samhälle också så....... Herrråååååå!

Tack Fina Julia.

Kolla vilka söta små ljus och fin drömfångarejag fick av Julia igår!
Ljusen luktar lavendel(min favorit doft) och ros! :)
Tacktacktack! ^^

2011-04-26 Tachino + jobb

Igår kväll red jag tjavs och det gick galet bra! Han var hur fin som helst redan från början ända till slutet. Han gick helt ärligt fram till handen, var helt lösgjord, lyssnade på vad jag sa, var väldiugt stadig i formen och ah, allt kändes väldigt bra!
Först red vi mycket serpentiner för att lösgöra hästarna och sen övade vi på galoppfattningar och de flesta fattningarna blev jättebra och en del övergångar till trav också! På slutet gjorde vi några ökadetrav/mellantrav och för att vara han blev dem riktigt bra!
Jag är verkligen jättenöjd med lektionen, känns som jag har hittat han bra nu!
-
Efter jag hade ridit jobbad ejag hela kvällen, allt flöt på bra och jag hade sällskap av Erika och Julia, jätte mysigt och fett flummigt! haha!

2011-04-25 Sundby lokal hoppning på Moonshine

Idag var det tävling på Moonshine och vi har haft sån tur med vädret! Shit vad härligt det har varit, för första gången någonsin fick vi sol och inget regn alls! Inte ens ett moln på himlen! ^^
Alla var sketa duktiga idag så det var jätteroligt att alla kunde komma hem nöjda! :)
-
Första klassen, L:D 80 cm Clear round
Banan var väldigt enkel och okomplicerad vilket var väldigt skönt. Moonshine var väldigt spänd och tittig hela tiden överallt för allt ungefär. på framridningen gick det väldigt bra och effektivt kändes det. Hon hoppade dock inte upp sig så mycket. Hon brukar göra det när et blir högre.
Inne på banan kändes hon spänd och och vile halst bakåt så då bestämde jag mig för att et för högt tempo är bättre än ett tempo där hon kan stanna lättare. Så rundan gick rätt fort men vi kom felfritt och det kändes toppen, kändes som jag vann något jättestort, haha!
Jag är verkligen nöjd med hennes att hon vågade hoppa alla hinder trots att hon tyckte det var läskigt. Kändes som hon litade på mig vilket gör mig lycklig! :D
-
Andra klassen, L:C 90 cm
Nu var hon lugn och inte alls lika spänd både på framridningen och på banan vilket kändes bra. Hon bjöd mer på hindrena men hoppade fortfarande inte upp sig som jag vill hon ska göra. Men målet idag var inte att hon skulle hoppa grymt utan att hon inte skulle stanna och målet uppnådde vi!
Inne på banan blev hon spänd men hon bjöd fortfarande på hindrena, nästan för mycket, haha. Det gick väldigt fort!
tempot får vi jobba med nästa tävling när vi har lite andra mål.
I alla fall, vi gick inte felritt utan rev två hinder alltså fick vi 8 fel. Jag skulle balanserat upp henne mer och försökt lite mer att lugna ner tempot lite, då kanske hon hade hunnit lyfta på benen ordentligt. En gång gjorde vi ett stillastående hopp och då kände jag verkligen att hon litade på mig, hon skulle aldrig hoppat om hon inte trodde på mig i det läget. Hon stannade men liksom klättrade över på något sätt fråga mig inte hur hon lyckades ta sig över utan att riva det, haha! Riktigt duktig var hon i alla fall och jag hur nöjd som helst med dagen!
Kunde nästan inte blivit bättre för att vara vår första tävling! ^^
(Fler bilder lär komma senare)

Moonshine.


Water for elephants

Har precis kommit hem från bio. jag och Jenny uppnådde två utav våra mål i "innan vi dör"-listan!!
Filmen var fantastisktawesomegrym. jag blev helt såld på den, verkligen riktigt bra film! Jag som inte brukar gråta till filmer speciellt aldrig på bio, hade problem med att hålla tiilbaka tårarna på riktigt. kanske för att jag är galet svag när det gäller djur men ah.
SE DEN!!!!
(filmens namn är rubriken "Water for elephants")


Min finaste.

Mys på gräsmattan ^^,
Nu ska jag duscha, äta middag och gå en promenix med henne sen bär det av till bio!

Grillkväll

Igår åkte jag med Karro och Sarah till Haninge och träffade massa människor. En del från östra och massa man inte hade en aning om haha. Det var väldigt mysigt! Bra kväll bra kväll!
Nu har jag precis vaknat ska väl äta frukost och sen sätta mig i solen och plugga!

Jag & Moonshine 2011-04-22

Idag :)

Jag & Tachino 2011-04-21

Ignorera alltid mina ansiktuttryck! ;O

2011-04-22 klubbhoppning, Moonshine

Idag hade vi klubb tävling i stallet. Jag red 70 cm och vi som red den klassen red fram helt självständigt inne i ridhuset så att det skulle kännas som en riktig tävling. Som träning för både oss och hästarna, att dem skulle vara själva och så.
Moonshine gick väldigt bra på framridningen! :)
På banan blev hon jättespänd och väldigt tittig, allt var läskigt i hennes ögon och då hade vi inte ens några titthinder. Men vi kom runt banan, med en vägring. Jag är nöjd för hon hoppade ändå väldigt bra på de flesta hindrena och jag red rätt bra. :)
Kanske kommer bilder ^^

Vattenskidor

Har inte gjort något "innan jag dör"-inlägg på länge så tänkte skriva ett litet nu!
Jag har aldrig åkt vattenskidor, och det är hemskt! Det verkar hur roligt som helst och det har med vatten och hav att göra. Jag vill inte bara pöva göra det någon gång, jag vill lära mig att åka på riktigt, det skulle vara riktigt häftigt, right? :D

Friday

Hejsan!
Just nu sitter jag med min svenska uppsats och försöker skriva lite på den vet inte om jag är klar eller inte tycker det är skitsvårt!
Om en stund ska jag åka till stallet. Det är klubbtävling i hoppning, och jag ska såklart vara med! det blir sista träningen på Moonshine innan måndag! :)

2011-04-22 Moonshine

Red Moonshine på den vanliga lektionen idag. Hon är så gaaalet svår i dressyren. Det gick bra de första tio eller 15 minutrarna sen gick det inte längre. Men vi jobbar på och jag ska hitta henne och få igenom hennes stelhet. Bara att fortsätta kämpa även fast det är galet jobbigt och svårt! :)

2011-04-22 Tachino

Idag gick det jättebra att rida Tjavs. Kände verkligen att han gick fram till handen och var väldigt stadig.
Vi red med två tyglar för att få lite kandar känsla, fast vi hade vanligt bett haha ^^,
Vi gjorde rätt mycket skänkelvikningar, en del blev rätt bra och en del mindre bra men jag är väldigt nöjd med lektionen kände att jag hittade honom väldigt bra.

En tanke, Ett mål.

Jag är fett stolt idag klarade jag att springa ända hemmifrån till stallet. OCH..... Jag stannade inte en ända gång, jag sprang exakt heeeela vägen! Det är ca 1 mil och jag sprang det på ca 50 minuter, är rätt stolt över mig själv nu!
.
Plus att:
  • Jag var ute och gick med Sally innan
  • Jag har ridit två dressyr lektioner
  • Jag ska cykla hem till Lina om en stund
Nu ska jag sluta tycka att jag själv är duktig och äta middag! x)

Ut med älsklings flickan

God morgon!
Nu är det dags för mig att ta en morgonprommis med Sally innan jag drar till stallet! :)
min lilla älskling fick vara hemma idag vilket hon brukar vara på loven men det här lovet harjag verkligen inte haft tid för det! Surt! för det är så himla mysigt att gå morgon promenader med min lilla älskling, speciellt med vädret vi har fått hela lovet!

Foton från idag

Tack Moa! :)

Hur ska jag hinna fylla år?

Nästa vecka:
Måndag:
Sundby lokal hoppning med Moonshine
Tisdag:
skola
rida
jobba
Onsdag:
skola
plugga
Fira min födelsedag?(om jag hinner)
Torsdag:
17 år!!!!!!!!!
skola
samhälle prov
matte diagnos
rida
Fredag:
skola
Fixa Tjavs + annat inför tävling
rida
Lördag:
Dressyr allsvenskan OMG 2
Söndag:
Sova?
Klubbtävling?
Följa med Amanda på tävling?
Får se om jag hinner fira min egna födelsedag någon gång haha!


2011-04-20 Tachino

Fick rida Tjavs på kursen idag. Det gick faktiskt väldigt bra och jag var väldigt fokuserad hela lektionen. Tjavs kändes avslappnad för det mest bara att han inte vill ta skänkeln ibland och då kan stelna till lite i sidorna, men jag fick igenom det rätt bra tyckte jag. Jag kunde verkligen rida fram till handen och han sprang inte iväg och sådär.
Vi gjorde ingen speciell övning utan skulle mest överdriva böjningen för att verkligen komma åt med innerskänkeln. Jag jobbade såklart hela tiden med min sits och tycker den var väldigt bra idag!  :)

Fixat!

Nu har jag och Jenny fått jobbarkläder till Sommarjobbet!
Ett par långbyxor, ett par shorts, en t-shirt och en tunn jacka! :)
Nu ska jag gå ner till Huddinge igen och åka till stallet!

Igår och idag

Igår solade jag en stund när jag vaknade sen cyklade jag till Karro. Vi lekte med lera, haha. Skit roligt!
Vi gjorde lite små fina skulpturer bland annat, korv med bröd!! Fantasifullt!
-
Nu ska jag fixa mig liiite, för att sen cykla till huddinge och åka till söder med Jenny. Vi ska testa arbetskläder till sommaren.
Efter det så ska jag nog hem en stund innan jag åker till stallet för att gå på dressyrkurs mellan 2 och 4. :)
Kvällen har inga planer ^^

2011-04-20 Moonshine

Red Moonshine igår och vi hoppade lite. Jag fick en aha-upplevelse då hon stannade 2 gånger och hon har ALDRIG stannat med mig förut. På ett sätt var det bra att det hände nu, så jag är beredd på att hon kan tveka på tävlingen på måndag. Då kommer jag vara beredd och verkligen kunna rida allt för att vi ska ta oss över hindren.
Vi tränade mest på att få flytet, som jag och Moonshine verkligen behöver för ibland hamnar hon i fel galopp efter hindret och då blir vi lite störda utav det, när man måste hålla på att bryta av och fatta rätt.
Jag är både nöjd och inte så jättenöjd med lektionen, hon kändes/såg ganska trött ut.

vänner

Kom precis hem från en mysig promenad med Lina vi träffade också Lova och Linnea så vi följde med dem en stund! Mys!
Annars då, jag har haft en bra dag, kan skriva ett inlägg i morgon om det, nu ska jag sova! natti.

Jag skäms!

Godmorgon världen!
Jag vaknade för en halvtimme sen!!!!! :O Inte okej någonstans, hatar att sova så länge dagen blir så himla kort! men antagligen var det något jag behövde.
Så vad händer idag?
Jag vet inte, kanske ska träffa Karro sen ska jag rida ikväll också, ska bli mysigt! :)

Tävling hos..


Vinna ett par Converse, vem vill inte det??!?!

Tillbringat dagen i storstaden

Har varit inne i Stockholm staaad idag med tess!
Vi hade det super mysigt, satt i solen och snackade och sedan shoppade vi lite också!
Jag köpte en corall röd t-shirt, en svart skitsnygg t-shirt och så fick jag en stickad typ svart genomskinlig tröja av mamma. OCH Juste! jag köpte en sov t-shirt också, skitsöt är den ^.^
Nu ska jag ut och träffa Karro och kanske  Sarah! :)

Mot stan!


Måndag

Godmorgon!
Idag ska jag träffa min vän Tess, som jag inte träffat på mer än en evighet!
Vi ska åka in till stan och bara ha det mysigt och älska livet! Vädret är fortfarande på topp så det kan inte bli annat än en bra dag! ^^
Älska att det är påsklov så man verkligen kan njuta av vädret och inte behöver sitta inne på lektion!

Myskväll

Har precis kommit hem från en springtur och promenad med Karro. Vi sprang till gömmaren fram och tillbaka och sedan gick vi ett varv i källbrinksspåret sen gick vi och hälsade på hennes små ponnyhästar.
Hur mysigt som helst! ^^

Hejåhååå

Har precis ätit middag och varit ute med min lilla älskling på en promenad. Dagen än så länge har varit super mysig med Malin Eklind, vi var i stan och kolla affärer och åt glass! ^^,
Nu ska jag snart ut och träffa Karro så ska vi springa en stund i det härliga vädret!
Jag vill vara ute hela tiden och njuta av det härliga vädret! Det är helt underbart!
Plugget får vänta ^^,

Helg, underbara helg!

Heej!
Gårdagen var en underbar dag tror den här kan bli minst lika härlig!
Igår kväll var jag med Jenny och kollade på skräckis, as läskig! och så agerade jenny påskhare så jag fick mitt första påskägg! :D  När Jenny gick var jag inne hos grannarna en stund också ^^,
-
Idag har jag varit i stallet och ridit ut på finaste M, det var hur mysigt som helst! Jag blir så lycklig! :D
Snart ska jag åka in till stan med Malin och efter det ska jag nog ut och springa!
Underbara helg! ^^,

Love My Life

Heej!
Det är värsta vädret ute, ÄLSKA! det är så himla underbart! jag har suttit och solat i ungefär 2 timmar och bara chillat med livet!
Nu är jag lite duktig och försöker skriva svenska, ska göra det en stund till sen tänkte jag gå ut och springa en stund. Måste träna konditionen nu, det är bara några veckor kvar till vi ska ha cooper-test i skolan!!!!:O
Ikväll kommer jenny hit, det blir mysigt!

Underbara lov!

Lördag:
?
Söndag:
Rida ut på Moonshine,
träffa Malin!
Måndag:
Träffa Tess!
Tisdag:
Rida dressyr på Moonshine
Onsdag:
Dressyr kurs för Chrille
Torsdag:
Dressyrkurs för Chrille
Fredag:
Klubbtävling på Moonshine,
åka och kolla på Amanda och Erika är de tävlar?
Lördag:
?
Söndag:
Dagen före fix!
Måndag:
Sundby lokal hopp på Moonshine!

2011-04-15 Moonshine

Idag hoppade vi och vi hade hinder som på en framridningsbana. Alltså ett kryss, ett räcke och en oxer bredvid varandra på mitten av banan.
Vi red fram och hoppade fram helt självständigt och efter det så gjorde vi några övningar. Det gick helt okej men jag höll i henne för mycket så hon inte kunde hoppa upp sig så jättebra men det blev bättre och bättre. Sista gången jag hoppade oxern släppte jag tyglarna innan hindret så hon var helt fri och då blev språnget perfekt. Hon hoppade upp sig jättebra och öppnade upp bakbenen mycket bättre. Men på tävling kan jag ju inte sitta och släppa tyglarna, så jag måste få in flytet så jag inte behöver hålla i henne så mycket. :)

Jag tycker om er mycket.


Hoppppaaaaaa!

Nu är det L O V och det är så galet skönt så jag vill bara hoppa runt och spåra uur! :D
10 dagar ledigt lixxom hur awesome är inte det?!
Nu ska jag åka till stallet och hoppahoppahoppa Moonshine! :D♥
Fredagshoppning in my ♥
Pusspåallaglada! :D

L Y C K A

LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOV!

Fredag!!

Idag:
Skola
Spanska prov
Sola?!
Skriva svenska
Loooov!
Fredagshoppning
Sova!

2011-04-14 Tachino

Red Tjavs igår, orkade/hann inte uppdatera på kvällen då jag har spanska prov idag och var tvungen att plugga.
Det gick helt okej, vi red i paddocken. Ibland kändes han spänd och ibland avslappnad så lektionen var väldigt blandad. Jag jobbade mycket med min sits och det gick bra. :)

Onsdag

Tjaaa!
Jag är på fett dåligt humör för alla som vill veta, jag har precis duschat och ätit och nu är det dags att börja plugga.
Turneringen idag var rolig, ibland spelade jag helt okej för att vara jag och ibland var det ret åt helvete dåligt. Men vi kom i alla fall till kvartsfinal! :)
hare gött!

Mot turneringen

Nu är jag taggad Tjej!....
och rädd, haha!
Önska Axners änglar lycka till! ^^

2011-04-12 Moonshine och jobb

Idag red jag lite cavaletti på Moonshine.
På framridningen red vi helt självständigt och då kändes hon fin. I båda varven i skritten var hon jättefin, i vänster varv i trav och helt okej i höger varv i trav. I galoppen var vänster bra men inte höger, vilket är den hon är svagast i.
Under övningen blev hon väldigt stark men det var en lydnadsövning så det blev bättre.
Efter lektionen jobbade jag resten av kvällen, allt flöt på bra. Nu ska jag sova och tagga inför morgondagens volleyboll turnering i skolan! ^^,

TPL

Godmorgon! Är huuuur trött som helst idag, inte roligt!
Ska till skolan snart och sen åka till stallet och rida Moonshine sen ska jag jobba hela kvällen. Stört Otaggad på denna dag.
Pusshej!

Undebara dag!

Min måndag kunde bli bättre än den redan var ^^,
Först var jag fett duktig och skrev lite psykologi..
Sen gick jag ut och gick med Andreas i 2 heeeela timmar! hur mysigt som helst! :D
Nu äre dags att lägga sig i sängen och läsa 4:e boken i House of night och sen drömma härliga drömmar!

Winnie the Pooh

"Det bästa är att veta vad man letar efter innan man börjar leta efter det"
-Nalle Puuh

Kan det bli en bättre måndag?

Idag hade jag bara en lektion, så himla skönt!
När vi hade slutat åkte Embla och Emelie H med mig till stan det var jättemysigt! ^^ Köpte en mascara också, Tummen upp för det!
Sedan bar det av mot naprapaten och herregud jag var helt lost och hittade inte! Men jag kom rätt tillsist! Lyckligt slut!
Nu har jag precis kommit hem och ska snart ta tag i plugget! :)
Slänger in ett bild på mitt hjärta

Ny vecka.

Måndag:
Skola, plugga
Tisdag:
Skola, dressyr träning på Moonshine, jobba
Onsdag:
Skola volleybollturnering, plugga
Torsdag:
Skola psykologi prov och matte diagnos, plugga, dressyrträning
Fredag:
Skola spanska prov, Fredagshoppning
sista veckan innan lovet nu är det bara att kämpa!

"Ridning är som ett fö...

"Ridning är som ett förhållande, det går upp och det går ner - och man måste kämpa!"

Lördag kvällen

Gårdagens kväll spenderades med de bästa!
Vi åt Tacos, tårta och massa godis! Hur mysigt som helst hade vi!
Vi kollade på filmen "Madhouse", mycket vidrig film om psykopater och grejer!

Uteritt, Moonshine

Tjaaa!
Jag kom hem för en stund sen från stallet, har ridit Moonshine. Red ut med Amanda och nina, det var hur mysigt som helst!
Perfekt väder! Moonshine var jätte modig och gick förbi en läskig fyrhjuling fast vi träffade bussen också men vi hann som tur va svänga in på en liten väg för det Moonshines största rädsla, hon är vekrligen livrädd! Stackarn. Men hon var så duktig så och vi överlevde :)
Nu ska jag nog plugga eller gå ut med Sally!

LÖRDAAAG!

Nu:
Åka till mormor och morfar och äta lunch och tårta, för min underbara mormor fyllde år igår, GRATTIIS!
Ikväll:
Tjejkväll med de allra bästa!
Btw, Nu vill jag till Hvar♥


Hade inget bättre för mig! ^^

Namn: Sofie Alexandra Kjellver
Piercingar: Öronen
Tatueringar: Naturlig
Längd: ca 165
Skostorlek: 37
Hårfärg: Brunett,!
Är du kär i någon: naeh
Önskar du att du bodde någon annanstans: ibland, ja,  fast jag trivs i vår fina lägenhet.
Tänker du på självmord: Varför slösa bort ett så galet häftigt äventyr som livet?
Röker du: rökning dödar så, nej tack!
Vilket shampoo använder du: tresemmé
Vilken parfym använder du: Ralph Lauren "my chemical romance" och björn borg

Vad är du rädd för: mörkrädd utomhus på kvällen
Gillar du att tvätta: Jag vet inte ens hur man sätter på en tvättmaskin, ^^, 
Gillar du Berg-och-Dalbana: ÄLSKAA!

senaste:
Film du hyrde: Ingen aning!
Film du köpte: Inngen aning

Låten du lyssnade på: någon på tv:n
Låten du hade på hjärnan: hmm....
Personen du ringde: mor min ^^,
Tv program du tittade på: Talang
Personen du tänkte på: ehm jag vet inte riktigt, men precis nu tänkte jag på att jag vill köpa häst, haha! (ingen ovanlig tanke direkt)

antal
Gånger du varit kär: På riktigt, kanske 1 gång
Gånger ditt hjärta brustit: Börjar tröttna på att få hjärtat krossat
Hjärtan brustit på grund av dig: Inte allt för många hoppas jag
Gånger ditt namn varit med i tidningen: 1 gång x) 
Ärr du har på kroppen: jag har bättre sysselsättning än att räkna ärr!

senaste
Bok du läste: Svart ängel (del 4 i House of night)

Personen du fick mail av: Blogg.se och min samhälle lärare
Personen du fick brev av: Ingen aning
Personen du fick sms av: Jenny :)
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Någon dag förra veckan tror jag.
Saken du köpte: Schabrak & lindor.
Vad har du gjort idag: vaknat, kollat på 2 avsnitt i ponnyakuten
Var det kul: Mycket skönt att bara slappa!


Hur tidigt stiger du upp: runt 6 halv 7 oftast på vardagarna
Gillar du att slåss: NEJ :O 
Vad ska du göra idag: Har ridit Moonshine, städat, ska duscha och plugga och kanske springa!
Är du seriös: Ibland, ibland inte
Vad är du allergisk mot: Falska personer
Var har du ont: typ ingenstans just nu :)
Använder du hårspray: Yes
Kan du stå på händer: ABSOLUT!
Favorit serie: Det ända jag följer är Ponnyakuten, haha!

Håkan Hellström eller The Ark: Håkan Hellström tror jag
Bright eyes eller Lars Winnerbäck: Lars,
Salt eller socker: Socker
Gillar du ketchup: OM jag gör!
Är du glad nu: Jadå ^^
Var du glad igår: Mycket! ^^
Känner du nån som jobbar på sjukhus: Typ, nästan :) 
Kan du sjunga: NJAAAAAE :(
Mer värt än guld: Vänner
Spaghetti eller makaroner: Olika till olika saker :)
Ett land jag helst vill besöka: Nya Zeeland


2011-04-8 Moonshine

Idag har jag ridit Moonshine. Jag och Nina red ensamma i ridhuset vilket var jätteskönt!
Jag skrittade mycket på henne för att fösöka få igenom hennes vänstra sida som hon verkligen är jättestel i. I höger varv kändes det väldigt bra nästan hela tiden, tillochmed i galoppen gick hon bra då! Så det var jätteroligt. Dock var det mycket mycket svårare i höger, men vi jobbar vidare på det. :)

Önskelista 2011

Jag fyller år om typ 20 dagar så tänkte skriva min önskelista!
  • Häst (Det måste alltid stå på önskelistan ;))
  • USA-resa
  • Kingsland tröja
  • Marinblå pikeur ridbyxor
  • Schabrak
  • Lindor
  • Kamera objektiv
  • Mascara
  • Sommarkläder
Sedan har jag inte kommit på mer att önska mig! Tro inte att jag kommer få allt det för att jag önskar mig, det är bara det att jag älskar att ha långa önskelistor därför skriver jag upp allt jag skulle vilja ha någon gång.! Förslag på vad jag kan önska mig mer?! :D

Smart dag

Hejhejhalååå!
Jag kom precis hem från skolan!
HAde matteprov, det var hemskt, jag kunde INGENTING! Nu är det bara att vänta på att få det dåliga(äckligtvidrigthemska) resultatet bekräftat. :)
Sen hade vi oförberett grammatik prov på svenskan, och för att vi är så galet dåliga ska vi ha en grundkurs i grammatik istället för en annan uppgift, det var så jäkla roligt man kände sig som man var mindre smart än en som går i 3:an! Kunde inte sluta skratta åt det ^^,
Det känns som den här dagen bara var till för att visa hur dålig jag är i vissa saker! x)

Lite om min dag! :)

Hejhejhejhej... Haft en bra dag? Min började bra men gick neråt, lite/väldigt jobbigt sådär!
Åkte till stallet en stund efter skolan och kollade på hopp clinicen för Helena Jonsson, kände att den var lite för grundläggande, alltså det är jättebra med att lyssna på grunderna men jag kände att jag kunde allt utantill redan så jag och mamma åkte hem innan den var slut för jag var tvungen att plugga matte, tråkig prioritering! Om jag inte hade haft matten hade jag självklart stannat, för jag tycker bara det är bra att få nöta in allt i hjärnan, även sånt man redan kan helt! :)
I morgon har jag sovmorgon till 10 mycket mysigt måste jag säga!

Onsdag

Nu bär det av mot skolan och en lång jobbig dag!
När jag har klarat av skoldagen blir min belöning att åka till stallet och kolla på hopp clinic! Ska bli jätteroligt!.. även fast jag egentligen inte har tid för det!
Pussokrraaaaaaaam

Hundspann i Alaska

Det är något som jag har velat göra sedan jag var liten, åka hundspann i Alaska!
Naturen där är helt fantastisk. Jag hade en favoritfilm när jag var liten som heter "snow dogs" tror jag, den handlar om en tävling i hundspann i Alaska och de nämner även i filmen att terrängen är bland de vackraste  hela världen.  Det är en dröm vi har! ^^,

studierstudierstudierstudier.........

Idag blir det inget stall för mig. Måste tyävrr fokusera på pluggandet då jag har datakunskaps prov  imorgon som jag hade glömt bort, matteprov på torsdag och jag fattar ingenting, då nu är det dags att plugga!
Hoppas ni får en roligare kväll än jag ;)

Inspiration

Clinicen var så himla bra!
Åh vad jag blev inspirerad. De som red var så himla duktiga och så vackra hästar!
Ludde pratade mycket om formen och olika sätt att rida hästen på, att det är så stor skillnad från häst till häst. Alla hästar kan bli bra, de gör i varje fall sitt bästa jämnt!
Massa Inspiration.

Tachino 2&3 April 2011

2 April, suddiga ^^
3 April

Tiger,lejon. leopard och björn

Nu var det några dagar sen jag skrev ett "innan jag dör"- inlägg så känner att det är dags! ^^
Vi (jag & Jenny) ska klappa minst en tiger, ett lejon en leopard och en björn innan vi dör!
Jag tycker alla de djuren är galet vackra och häftiga varelser! Tänk att kunna gå runt och säga att man har klappat en äkta riktigt stor björn!
Skulle vara så häftigt!
Så otrotligt vackra djur! :D


Måndag kväll

Just nu sitter jag och pluggar (väldigt ointressant), sen ikväll ska jag till stallet och kolla på dressyr clinic med Ludde och det är Ellinore och hennes syster som ska rida, ska bli jätteroligt att se!

outfit

Min och Tjavs outfit från i söndags, älskar mitt nya schabrak! ^^

2011-04-03 Dressyr allsvenskan Omg 1 Div 3.


Första Klassen L:C2 :
Tjavs kändes ganska spänd men slappnade av lite mer efter en stund, när vi kom in på banan blev han väldigt spänd först men det hann bli bättre innan jag startade. Han gick förbi kortsidan där domaren satt och var jätteduktig!
Programmet gick bra, det var jämnt och lagom tempo, galoppfattningarna och avbrotten var helt okej. Jag är jättenöjd över ritten!
Vi slutade på 4:e placering med 68.93%. :D
.
Andra klassen L:C1 Allsvenskan individuellt och lag:
Den här klassen kändes han mer avslappnad fast tyvärr mycket segare, det gjorde att vi tappade lite takt men det kändes ändå väldigt bra!
Jag fick en blackout mitt i programmet och kom inte på vart jag skulle, fan vad arg jag var! Men jag chansade iaf och såklart fel! alltså blev det -2 poäng som gjorde större skillnad än man kan tro i resultatet.
Förutom att jag vill döda mig själv för felridningen så kändes det väldigt bra! :)
Slutade på 66.30% och en 6:e placering, laget slutade även på en 3:e placering!! Vi är grymma tjejer!
Med tanke på att ingen av oss har ridit hästarna vi tävlade i mer än 3 veckor så är jag hur nöjd som helst! Blir lite extra stolt när det är så!
Vi hade dock kommit tvåa om min felridning inte hade funnits! då laget som kom 2:a hade knappt ett poäng över oss!
.
.
Mina priser:
-Knoppkit (Svarta snoddarman kam, någon gel för manen som gör et lättare att knoppa) Första klassen
Myshink (bigpack ostbågarfilt, flytande dusch tvålljus som luktar jordgubbe) Andra klassen individuellt
-Svarta lindor, Andra klassen lag
- + Rosett oh placket i alla 3 placeringar.
:D
Foto : Nina Gibbemark
Skänkeln åker bak bajs mycket i den där sadeln ;O
Kommer kanske lägga upp fler bilder senare! :)

Vad gör vi?! Nu köööör vi!!!!

Nu bär det snart av till stallet, har inte sovit mega bra inatt men så ska det väl vara när det är första tävlingen på terminen? ;)
Jag är GALET taggad, nu kör vi tjejer!!
Bild lånad av Erika
Bästa laget!


2011-01-02 Dagen före fix + programträning

Håller fortfarande på att fixa inför i morgon och har gjort det sedan halv 1!
Allt har flytit på, blev lite stressigt mot slutet när hästarna fick mat och så.
Men Nu är Tjavs snygg, han har VIT svans, gick inte att få den vitare! Men kommer säkert vara förstört redan i morgon bitti. Jaja, tanken som räknas!
Allt är packat så det är bara att packa in i bilen i morgon innan vi åker och inte glömma ponnyn! ^^,
Får sovmorgon också, behöver inte vara i stallet förrän kl 8, mycket skönt! Tycker lite synd om mina vänner Amanda och Erika som måste vara där 6 *Skadeglädjeeeee på hög nivår*!
-
Red han idag också, det gick helt okej, men kunde såklart gått bättre som alltid, men det mesta kändes rätt bra!
Vi red igenom L:C1 programmet som är det viktigaste, alltså då det är lag. sedan tränade vi lite på det som är svårast. :)
Har lite suddiga bilder men orkar inte lägga in dem idag! ^^,

New stuff!

Idag åkte jag och mamma till Lyckås innan jag åkte till stallet, Jag köpte lie nya saker, tänkte fota men glömde!
Köpte:
  • Ett mörkblått schabrak(skitasnyggt)
  • Nya vita lindor (Mina är så korta för jag hade de när jag red typ B ponny och så där, så det var dags för ett par nya frächa, man vet ju aldrig när man placerar sig på en tävling och behöver dem ;))
  • Nytt smörj (Det är jättebra för stövlarna slutar gnisla, alltså man kan smörja på insidan! plus att de glänser jättemycket!)

"Du älskar inte en häst för att den är vacker, Den är vacker för att du älskar den"


Idag!

Nu har jag precis vaknat ska börja plocka fram det jag har hemma som ska med till tävlingen i morgon. Det är bl.a. LUC of Sweden örhängen, kavaj, hårnät, vita rid byxor och lite smörj och så.
När jag är klar med det, ska jag och mamma åka till lyckås och så ska jag se om jag hittar något snyggt schabrak!
Sen bär det av till stallet för en mysdag i stallet för att fixa allt! Ska rida Tjavs klockan 4 också :)
Kanske tar med min kamera också! ^^ 

Island!

Jag och Jenny ska åka till Island någon gång och bo i en iglo, titta på gejsrar och rida Islandhästar!
Juste vi ska träffa isbjörnar också! Shit vad coolt!
Testa bo en iglo verkar hur tufft som helst, värsta upplevelsen! Wildlife liksom ^^,

2011-01-04

Idag hade vi markarbete och jag red Moonshine. Framridningen gick helt okej, hon blir lite döv för skänkeln i skritten tycker jag men annars gick det rätt bra.
Sen hade vi ett litet hinder vid varje vändningspunkt på en utav volterna, alltså 4 hinder.
Galoppen är vår icke starka sida, Moonshine är svag där, hon orkar inte samla upp sig, vilket gör det mycket svårt. Man måste ha oändligt mycket ben, det är jättesvårt och jobbigt!
Jag ställer lätt för höga krav på mig själv och blir jätte iriiterad om jag missyckas, det var just det jag gjorde i början av övningen men sen bestämde jag mig för att skärpa till mig och då kändes det mycket bättre! Så jag är nöjd med lektionen! Jag kom på mig själv med att ha för höga krav och ändrade mig och Moonshine kämpade på bra! hon gjorde sitt bästa! :)

Moonshine

Några mycket söta & suddiga bilder från förra fredagen^^,
Tack Linnea att du fotade :)

1 April...

Någon som blivit lurad?
Jag är världens mest lättlurade person så såklart har jag blivit lurad utav.... NINAAAAA!
Hon skrev till mig att hoppningen ikväll var inställd pga personalbrist och jag blev fett ledsen och skrev till Jenny att vi kunde träffas och allt och sen så drev hon?!?!?!?! Inte okej Nina! :O

Jag känner såhär...

Jag saknar min pärla ♥

Bra dag.......

Äntligen Fredag!
Steg upp trött, det regnar, vi ska ha programdag med LO (Värsta läraren någonsin), vi har inte fått någon information alls om vad vi ska göra, vi slutar typ 4(jag ber till Gud att vi får sluta tidigare), Hur ska man göra för att få det här till en Bra dag?
det löser sig nooog!
Ikväll äre fredagshoppning! Underbart! ^^,

RSS 2.0