Internationella ridsportsförbundet FEI, som vill framställa sig som att de värnar om hästen, tillåter numera djurplågeri..



Jag sitter och läser Häst magazinet och det första jag läser är de som står i rubriken?!
Inte okej nånstans!
Det står massa saker orkar tyvärr inte skriva allt men det står bl.a. FEI har med den "progressiva listan" antagit ett dopningsprogram, inte ett anti-doppningsprogram. En halt häst som behandlas fenylbutazolidin hoppar bättre, och per definition är detta dopning. 
Gillas verlkigen inte, vad tkr ni? 


Sofie.,

Snörugby!



Vi körde snörugby på idrotten i skolan i fredags! Sjukt roligt haha!
Ja som man kanske förstår på namnet så kör man rugby i djuup snö! Det var jättejobbigt eftersom det är så himla mkt snö i år! Man blev trött jättefort men det va jätteroligt! rekomenderas! ;D



Sofie.,

Fredagens hopplektion



Hoppade Irma i fredags, hon är ganska speciell, hon hoppar verkligen upp med ryggen vilket är bra, hon är jätterolig! Hon har oxå väldigt kortgalopp, känns ungefär som att rida en ponny i storhäst format!
Iaf så gick lektionen verkligen jättebra! hon hoppade jag bra, vi landade i rätt galopp efter varje hinder, och det är det vi tränar på mest just nu!
Min sits har börjat bli bätttre oxå, Jag ska sluta med att ge "stressad" eftergift och börja ge automatisk eftergift, vilket gick super idag! slängde mig inte fram en ända gång!
Bilder kommer! (:


Mysig uteritt



Dålig uppdatering! Jag har inte hunnit vara vid datan ngt den här helgen! Men nu ska jag skriva om vad jag har gjort.

Idag Har jag ridit, jag red Irma och vi red ut! Det var verkligen supermysigt, jättefint väder och såå fint men all snö! Irma var jätte pigg och tyckte det var jätte roligt! I galoppen fick jag knappt stopp på henne, haha! 
När vi kom tillbaka till stallet busade vi en stund till i hagen, Vi galopperade och Då var Irma verkligen hur taggad som helst! Jag kunde avsolut inte stopppa henne, men det va iaf jättemysigt! 
Bilder kommer så fort jag har fått dem! ;D
 


Sofie., 

Åre!



Tjihoooo, på Sportlovet drar jag till åre med min Kompis Annelie och hennes familj, kommer bli grymt! :D


My love for you will remain





Things they will change but i know,
My love for you will remain
Sometimes it hurts but i'm sure,
My love for you will remain

Tandläkaren



Gick tigare från skolan idag för att åka till tandläkaren och spänna tandställningen och så fick jag ngt typ som gummisnoddar som ska börja dra ihop mitt mellanrum där jag drog ut tänder.
Snart ska jag ta tag i att plugga materiallära (syslöjd) har prov i morgon!

Bilden är på mig och afrodite, från hoppkursen på jullovet.

Sofie.,

Tufft!



Nina och jag är ju grymma, haha vi förstår varandra genom små tecken! "träffade" henne igår när vi väntade på bussen på väg hem från föreställningen som jag va på med klassen, Nina satt på en buss på andra sidan vägen och vi fattade precis vad vi snackade om även fast vi inte hörde varandra, grymt?! haha! :D

Snygg bild från hoppkursen "tea partyy" ;D


Sofie.,

Gladös Luciashow 2009


Jaa nu kmr det massa bilder från våran luciashoow i stallet! Jag var häxa och red till den här låten :


Stilen på ritten är inte så vacker men, det va ju show som sagt och Barbie, alltså hästen jag red på blir totalt galen då, det var ett mirakel att jag ens satt kvar,haha! :D

Arg häxa, ingen inkräktar i min skog! haha!


Full fart!

upp med huvudet annars skulle jag flyga av!

Barbie hade iaf VÄLDIGT roligt! :D

Måste väl bjuda på denna vackra bild oxå! -.-' ;D


Glömde oxå skriva, för er som vill veta, så var jag häxa eftersom jag och några kompisar spelade upp en saga, som vi hade gjort själva och jag blev häxa, en kort samanfattning kan jag ju skriva oxå, det handlade om en prins och en prinssesa som träffades ute i skogen, det gick genom häxans skog och det va förbjudet häxan blev arg och förhäxade prinssesan, prinsen tog sin hät och jagade häxan och dödade henne, två feér botade prinssesan och så klart så levde dem lyckliga i alla sina dagar!

Sofie.,

inget funkade idag..



Dressyr lektion idag, red Verona. Det har ju gått så bra nu på sista tiden men idag funkade ingenting! Hon var helt annorlunda än hon brukar, jättestyv och vile inte alls sammarbeta! Kämpade hela lektionen och dem två sista minuterna började hon samarbeta lite. Det kan ju inte gå bra tyvärr!


Igår



Hade bara några lektioner igår sen åkte vi till stockholms estetiska gymnasium och kollade på föreställning, höll på att somna på den, var väldigt trött, vissa saker va helt okej men vissa fattade man inte så mkt av, t.ex några teatergrjer. Vi slutade 1.5 timmar försent! Hemskt! Jaja får kompensation nästa tisdag!
På kvällen jobbade jag i stallet, allt gick bra! Vi har fått två kanine nu oxå eller vi kanske passar dem, ingen aning iaf så var dem i en box men va tvugna att vara i sin bur på natten så det blev mitt och Emilias ansvar att få in dem i buren, dem va väldigt skygga av sig så det tog ett tag, haha!


Sofie.,

Studiedag!



Har studiedag, verkligenjätte skönt! En extra dag på helgen! Blir till att  ta det lugnt idag, kanske plugga lite syslöjd har prov på fredag i materiallära. Sen när mamma kommer hem kanske jag följer med henne till ikea, hon skulle köpa ngt där.



Sofie.,

♥Min finaste♥




Några bilder från dagens mysiga promenad





högtalare!



Var inne hos grannarna och fikade för en stund sen och så fick jag en present, dem gav mig ett par as bra hötalare som dem inte använder! tjihooo! :D



Sofie.,

Min lördag kväll..



spenderades med vännerna! Vi gjorde inget speciellt chillade, alla var väldigt trötta. Olle och Jesper spelade Nhl, ett hockey tvspel för er som inte vet, dem spelade en match som blev oavgjord och då skulle den avgöras med straffar, så dem satt och körde straffar i minst 45 minuter innan ngn vann! haha! 

vacker bild från sommaren 09, haha! längtar tillbaka!


Sofie & Verona



Filmen är från den 20 Januari, dressyrlektion! (:


1 ÅR!



23 Januari = 1 år i lägenheten!

Yes, det va precis ett år sen jag flyttade från huset jag bodde till lägenheten jag bor i nu!
Det var total kaos då, kartonger överallt, haha! Vi ville få ordning på allt snabbt så vi kämpade fredag,lördag,söndag sen var allt uppackat! :D


Sofie.,
 

Slappdag



Gik upp tidigt idag för att åka till stallet, min grupp hade "mockhelg". Vi mockade och fixade i ordning stallet sen åkte vi hem igen, när jag kom hem vid 10 ungefär så gick jag ut med Sally, tog en långpromenad i hagarna som är utanför där jag bor, jättemysigt var det!
Annars har det inte hänt ngt idag, har tagit det lugnt för kände mig lite hängig, men nu känns det bättre! (:


Verona ♥



Hoppträningen idag bestod av att vi skulle öva att landa i rätt galopp när vi hoppar på raka spår!
Vi är väldigt dåliga på det allihoppa! Jag lyckades någon gång, men jag inte många gånger.
Hoppade Verona idag, Roligt! Brukar ju bara rida henne i dressyren!
Även fast att hamna i rätt galopp inte gick så bra, så gick allt annat väldigt bra roligt!
Troligen kommer det upp lite filmer när jag har fått dem och sådärr!

Vi hade en läxa till idag oxå, som jag totalt hade förträngt pga av allt plugg i skolan men ska göra den till nästa vecka! Man ska skriva sina mål med ridningen, kortsiktiga och långsiktiga mål, väldigt svårt!





Sofie.,

I'll find my way back to you..




Dressyrlektion Onsdag 20/1



Skulle ju skrivit igår men hann eller orkade inte!
Red Min älskade Verona, det gick bra större delen av lektionen! Hon var inte lika pigg som förra gången. Vi gjorde en rolig övning! ska lägga in film på de sen, men orkar inte ta tag i att fixa i ordning filmen!
Hon va jättefin förutom ibland då hon blir lite styv och inte vill jobba ordentligt, men hon kommer snabbt tillbaka och samarbetar igen!

Bilden är från en klubbtävling i hoppning förra året, har jag för mig


Sofie.,

Gymnasium



Kom hem för en stund sen från sjödalsgymnasiet, de hade informationskväll. Det var väl..bra. Jaa grejjen är att de var väldigt bra men så fort jag tänker på vilket gymnasium och vilken linje jag ska gå så blir det bara kaos i huvudet på mig, men funaderar iaf på NV/beteende. På sjödal har dem sjukt höga intagningspoäng, men kanske söker in där och kanske på östra jag får se hur det blir! Hatar tanken på att 9:an snart är slut, älskar verkligen min klass, vi har underbart roligt tsm, verkligen!

När jag kom hem skrev jag klart SO inlämningen, den skulle vara max en sida, lyckades jag? Nej jag skrev drygt 2 sidor! Bara skrev, det blev inte så bra men nu är det iaf gjort! Det va en sammanfattning om 1:a världkriget.
Nu belönar jag mig själv med att äta kräftor! underbart gott! (A)




Sofie.,

Ännu en dag avklarad!



Hemska vecka, har ju haft helt sjukt mkt plugg men nu är det värsta över ska bara skriva en där inlämningsgrejen till SO:n i morrn!
Dagen började med Kemi prov, det va svårt, men gick väl okej, får se vad resultatet blir! G blir det iaf, haha!
Sendan var jag ju duktig och hade gjort ALLA andra läxor oxå så lämnade in spanska läxan och mattelxan som var till idag, Och så hade vi engelska glosförhör det gick bra!

Har inte heller hunnit skriva ngt inlägg om ridlektionen igår men de kmr senare ikväll, hoppas jag iaf! Ska försöka hinna fixa i ordning en film oxå, min mamma filmade! (:

Nu blir det till att skriva SO, önska mig lycka till! (jag är sämst i SO)


Vill ha sommar! (A)


Vi hörs senare!

Exploderar snart!



Jag är totalt slut i hela huvudet, helt sjuukt mkt plugg den här veckan, jag blir helt förvirrad och jag blir galen på vissa lärare och andra personer! Usch!

Till i morgon:
Kemi prov
minst 40 glosor på engelskan (läxförhör på dem)
matteläxa (lämna in)
spanska läxa(lämna in)

Till fredag:
SO inlämning

Inte okej med så mkt läxor! Jag har iaf lyckats bli klar med en del av dem idag på elevens val, Vi var mkt effektiva hela lektionen! bra kämpat tkr jag! men min hjärna är helt slut och måste ju fortsätta plugga hela kvällen!

Snart ska jag iaf åka till stallet! En liten paus från pluggandet iaf! Roligt ska det bli! (:



Sofie.,

God natt!



Jag är sjukt trött efter allt pluggade! Nu ska jag gå och lägga mig i sängen o kolla på animal planet!

jag,Lina och Tindra drömmer härliga drömmar? klassresan 2009!
 

Sov gott.,



If you wait for me then I'll come for you
Although I've traveled far
I always hold a place for you in my heart
If you think of me, If you miss me once in a while
Then I'll return to you
I'll return and fill that space in your heart

Remembering
Your touch
Your kiss
Your warm embrace
I'll find my way back to you
If you'll be waiting
If you dream of me like I dream of you
In a place that's warm and dark
In a place where I can feel the beating of your heart

Remembering
Your touch
Your kiss
Your warm embrace
I'll find my way back to you
If you'll be waiting
I've longed for you and I have desired
To see your face your smile
To be with you wherever you are

Remembering
Your touch
Your kiss
Your warm embrace
I'll find my way back to you
Please say you'll be waiting

Together again
It would feel so good to be
In your arms
Where all my journeys end
If you can make a promise If it's one that you can keep, I vow to come for you
If you wait for me and say you'll hold
A place for me in your heart.



Tisdag 19 Januari



Nice dag i skolan, hade bara tre lektioner, började med matte, hade mest genomgång sedan hade vi SO och då hade vi nyhetsredosvisning, det gick bra! sista lektionen vad NO då pluggade vi inför provet!
Sen åkte vi iväg och åkte skridskor, vi va på nån sjö och isen va jättedålig men de va ändå helt okej roligt.
bilder från dagen:
 

nu blir det plugg, har sjukt mkt den här veckan!

Sofie.,

Måndag igen då!



måndag igen då, hatar måndagar i skolan, man har en hel vecka framför sig med massa läxor o prov plus att vi har våran längsta dag, och vi har bild! usch jag är jättedålig i bild, inte kul!
hände inget speciellt under skoldagen när vi gick hem gjorde min dag, haha! först ska olle styla lite och hoppa över ett "staket" elr vad de va, iaf så gick det sönder när han hoppa över, jag o tindra höll ju på att garva sönder! Sen så kunde jag inte räkna heller, jag bah: Idag är de den 18? Isf är det ju den 20 i morrn, den 21 på onsdag... 
Och tindra bah : sofie?! haha 18 idag och 20 i morrn?
Fail haha, någon minut efter de så går vi på en liten väg och så halkar tindra och hon typ försöker lyckas att inte ramla och viftar med armarna och benen överallt, ja går inte att förklara men jag höll p att dööö av skratt, kunde knappt stå upp! underbart haha!
Sen är det ju oxå väldigt roligt med "uppneröverallt". ja ingen kmr ju fatta förutom Tindra för det är våran lilla hemlighet, haha! ;D

Juste fick veta mitt resultat på matteprovet fick 35/40 så det va VG+ tror jag ! (:
När jag kom hem började pluggandet, har kemiprov på torsdag, SO inläming på fredag, engelska glosor till torsdag, spanska läxa till torsdag och jag vet inte vad! usch!

Bild på mig och jenny för länge sen,

Sofie.,

ska jag köpa en aino ?



Jag har hört från alla jag känner att touchen på en aino telefon går sönder typ direkt, men så var jag och kollade på telefoner idag och vi frågade varför det va så och dem i affären sa att de hade varit fel på mjukvaran men de va tydligen åtgärdat nu och att folk som köper aino telefoner nu inte kommer för att laga dem längre,
Ska jag tro på de elr inte? Om det är sant de dem säger vill jag verkligen ha en aino, har fastnat för den telefonen!


why?


har laddat upp alla filmer nu!



nu har jag lagt upp ALLA filmer från hoppningen i fredags på youtube så det är bara att gå in o kolla på dem!
Jag heter Skjellver på youtube.



Sofie.,

15 januari hoppträning



16 Januari



Har inte hunnit blogga ngt idag. Först var jag hemma och slappade och kollade tv, men så tog jag och mamma tag i oss själva och bestämde oss för att åka iväg och handla lite, vi åkte till ikea en stund och kollade runt där och köpte två stekpannor sen åkte vi vidare till Mio och där köpte vi 6 nya kuddar till våran nya soffa! Det är lila tema som gäller så vi köpte 2 kuddar i grått och 4 kuddar i lila med två olika nyanser. Finfint! :D
När vi kom hem började vi göra pizza, vi bestämde oss för att ha havs tema så hade musslor och sånt där på pizzan, as gott blev de!
På kvällen åkte vi hem till några kompisar och umgicks, vi kollade på animal planet hela kvällen, grymmaste kanalen någonsin måste jag säga, alltid ngt bra att titta på! (:
Pluggade oxå kemi innan vi åkte iväg, jobbigt!

Sofie.,

Hoppträningen



Har varit i stallet hela kvällen. Red Virginia idag och vi filmade massa! Filmerna är inne i datan så nu ska jag bara orka ladda upp dem på youtube och några ska jag sätta in på bloggen så ni kan kolla om ni vill. Men jag vet inte om jag kmr orka det idag men annars får det bli i morgon.
det gick iaf väldigt bra förutom att jag inte lyckades få rätt galopp efter några hinder. Väldigt rolig lektion annars, haha. Vi är ganska dåliga på att höra vad Ida, våran ridlärare säger, när vi rider banor och så där så idag frågade hon frågor om massa saker under hela banan, det va jättesvårt att svara på frågorna samtidigt som man red banan! Jag kom inte på svaren även fast hon typ frågade saker som t.ex. Vilken va din första lektion i skolan idag? vad gör du på slöjden? vilken färg är klänningen? och massa sånna jätteenkla frågor egentligen, men som blev jättsvåra att svara på samtidigt som man fokuserade på ridningen! haha, jag kan rekomendera det, väldigt bra träning!


Sofie.,

Äntligen fredag!



Skönt helgen är här igen!
Hade 4 lektioner i skolan, fredagar är sjukt nice på alla sättt! (:
Hade läxförhör på tekniken det gick bra!
När jag va på väg hem från skolan blev det panik för kom på att jag va tvungen att ta med kladdkaka till stallet idag! (ramlade ju av förra fredagen) och så kom jag på att vi inte hade ngra ägg kvar och jag fick lite panik, men så när jag kom hem fanns det två ägg kvar! jag satte igång direkt med kladdkakan för att hinna med allt innan min buss går, och jag hann snart så ska jag gå till bussen så vi hörs senare!

Bild från förra vintern


Sofie.,

plugg



Nu ska jag plugga teknik har läxförhör i morgon! har redan jätte mkt i skolan och det har ju precis varit lov!
Iaf så ikväll blir det antingen träning, åka till östra gymnasiet som har öppet hus elr bara plugga! jag får se hur det blir.

Vi hörs senare.,

skoldagen



Hade matteprov idag! Det kändes faktiskt bra! Bara för de så kommer de säkert ha gått as dåligt men hoppas på att det gick bra. Dem två sista talen va verkligen jättesvåra, men jag försökte göra dem och löste dem till slut men tror inte jag fick rätt svar. Alla hade olika svar på dem två sista, nån borde ju ha rätt iaf!
Sen sista lektionen hade vi engelska, alla va sjukt trötta och totalt ofokuserade så det blev en galen lektion, till slut dampade läraren loss totalt och då fick vi gå hem.
Roligast på dagen var när vi gick hem, haha! ;D

Gammal väldigt vacker bild!

annorlunda kväll i stallet



Åkte till stallet sen.. Det blev en väldigt känslomässig kväll, Så hemskt med Cefalon och det är så synd om Annelie att det är helt sjukt. Så fort Annelie började gråta höll ju såklart jag oxå på att göra de och så va de hela kvällen. inte kul.
Iaf så va allt inte dåligt med kvällen lite skratt fick vi till och ridningen gick jättebra! Vi red för Caddo idag, jag vet inte riktigt varför men hon va vikarie. Jag red min älskling Verona, hon va jätte taggad idag, lite jobbigt i början men jag galopperade av henne lite och då blev allt mkt bättre. Vi övade på att rida hästarna rakt fram, göra halter från trav till halt och halt till galopp. Det var svårt och funkade inte jättebra men sen så strechade vi ut hästarnas hals och efter det galopperade vi mittvolten och Verona var verkligen jättefin! Lektionen fortsatte bra och jag blev super nöjd!
Efter lektionen hade vi "möte". Det är lite kaos i stallet, brist på personal och så där. Vi pratade om det och försökte hitta lösningar, vi kom på massa bra och hoppas på de bästa!




Sofie.,

Beslutsångest



Började dagen med skolan, helt vanlig dag!
När jag kom hem pluggade jag matte en stund.
Då hade dagen varit allmänt bra.
 Sedan ringde min fader och nu har jag beslutsångest. Jag har inte berättat vad som har hänt mellan mig o min pappa och jag kmr inte göra de heller för de är en ganska lång historia och mina närmaste vänner vet och de räcker. men iaf så har vi inte bra kontakt eftersom jag inte kan förlåta han.
Han försöker komma mig närmare iaf. Jaja nog om de så ringde han ju iaf och frågade om jag vill följa med han och åka skidor om han bokar en stuga i några dagar nånstans, även ska min bror följa med i så fall. Jag är tveksam, såklart jag vill åka skidor och sådärr, men det är väldigt svårt. Har ett nyårslöfte att komma närmare han för jag vill ju de men ah. Går inte att beskriva känslan men det är svårt att ta det där steget. men jag antar att jag måste göra de nån gång, saknar honom så mkt.
Vad tkr ni ska jag följa med honom elr ska jag inte göra de?

Konstigt inlägg men jag behövde skriva av mig lite,
Gammal bild på mig och pappa från Hvar(vårat sommarställe i kroatien)



Sofie.,
 

12 Januari



skön skoldag! Fick sluta tidigare idag oxå, vi slapp klassrådet!
Nu blir det plugg som gäller ända tills jag ska åka till stallet och jobba!

Sofie.,

tragiskt..



11 Januari slutade inte som en turdag iaf...
En hemsk händelse hände i stallet.. Vi kommer saknar dej Cefalon.
Nu galopperar du fritt på de evigt gröna ängarna.

♥Vila i frid Cefalon♥



ikväll lyssnar jag på..






11 januari!



11 = tur (A) Jag har haft 11 som turnummer hur länge som helst pga massor av saker som har hänt just den 11 elr så!
Iaf så fick vi sluta tidigare idag! nice! hade tänk hela dagen på att en håltimme skulle vara underbart!
På gympan körde vi två olika lekar, vi har aldrig kört dem förut, det var grymt roligt! Hade de bästa laget oxå, haha vi var sämst i allt vi gjorde men vi hade absolut roligast!
På SO:n Fick vi tillbaka provet vi gjorde innan julen och jag fick VG- helt okej nöjd iaf.

När jag kom hem så var mamma hemma, jag blev lite chockad för hon kommer aldrig hem innan klockan 5 men så berättade hon att hon var tvungen att gå tidigare från jobbet för att vi ska ju få nya soffor den här vecka och behövde bli av med dem gamla så då hade några gamla knarkare som hade startat nån renoveringsverkstad fått dem! Så nu är det helt tomt i vardagsrummet, men vi får klara oss några dagar utan soffa! (:



Granen är utslängd!



Julen är slut, så idag kastade vi ut våran fina lilla gran!


grymt rolig kväll!



Har haft en galet rolig kväll hemma hos charlie med vännerna!
Körde CoD för andra gången i mitt liv och de va as roligt, jag är väldigt dålig men jag blir bättre!
Jag och Tindra var väldigt övertrötta hela kvällen så vi va helt crazy hela kvällen! Kollade på bilder från lääänge sen, as roliga minnen!



Sofie.,

Ont!



Har sjukt ont i hela kroppen det är blandad träningverk och ont från att jag ramlade av igår! -.-'
Inte okej.

Gammal bild, jag ramlade av barbie

Lördag



Åkte med mamma och våran granne Pernilla till lyckos och lite sådärr idag, jag köpte inte så mycket men mamma tyckte jag skulle få stallboken så hon köpte den till mig! (:
vi tänkte köpa kuddar till våran nya soffa som kommer i veckan men vi hittade inga snygga så vi får vänta med de.
Skulle gått på bio och se "avatar" ikväll men de blev inte av så istället ska vi hem till charlie och jag vet inte vad vi ska göra!


Fredag hoppspecial!



var som sagt i stallet hela kvällen, det va minst -20, sjuuuukt jävla kallt! Gick runt där med så mkt kläder att jag knappt kunde röra mig! haha!
Hade en underbart rolig markarbete/hopplektion. Vi red utan stigbyglar hela lektionen, grymt jobbigt! började med att skritta fram hästarna väldigt länge för att dem skulle värma upp sig sedan var de våran tur att värma upp vi travade hästarna jättelänge och red lätt utan stigbyglar hela tiden det är hur jobbit som helst! Plus att i skolan idag hade vi haft fysträning ju! I morrn kommer jag ha Grym träningvärk! Efter de frös vi iaf inte längre!
Övningen såg ut såhär :
Banan

övning ett, plus likadant åt andra hållet som en bana.


Jag red turald och när vi körde övning 1 så va vi inte riktigt överens om vilket håll vi skulle svänga så jag red åt ena hålet medans han sprang åt andra hållet, inte så bra kombination så jag ramlade såklart av! Herreguud precis vad alla ville! Såå jaaaaa nästa vecka ska jag fixa tårta! -.-' Jaa det är våran tradition på gladö, eller iaf i våran grupp, att om man ramlar av ska man fixa tårta eller kladdkaka eller något annat gått veckan efter! Det är en underbar grej när man är personerna som inte har ramlat av, haha!
Iaf alla fick ett gott skratt när jag ramlade av! Jag va iaf inte den enda för nästa som ramladeav Blev Nathalie! Alltså 2 tårtor nästa vecka!

Övning 2


Övning två var att hoppa hindrena på mitten (studs) och svänga snäv sväng till nästa studs som ni ser på bilden! svårt men grymt roligt! :D
Underbart lyckad lektion!

efteråt fick vi väldigt bråttom för vi hade ridit en halvtimme för länge plus att vi började för sent så då vare tempo som gällde för att komma hem någon gång!
När vi tog in de sista hästarna från hade märker vi att Crest bara har ett täcke på sig (dem ska ha två) såå ja jag och Annelie går ut i mörkret och letar efter täcket as läskigt! :O vi hittade de iaf till slut!
Jag älskar den här dagen! det ända negativa är nog att de va så sjukt kallt och jag har fått ont i knäna sen jag ramlade av, landade på knäna tror jag iaf de ena och de andra benet hamnade mellan Turalds framben. tror inte jag slog i nån mer stans men de märker jag väl i morgon, så brukar de vara! ;D

Bilden är på Amanda och Ture! (:


Sofie .,



Stallet!



Ska bara äta lite sen beger jag mig til stallet! ;D
Jag är as taggad på att rida, längtar! :D
jag saknar as mkt att tävla! jag hoppas verkligen vi kommer igång med tävlingar igen till våren, längtar! :O


8 Januari 2010



Hade bara 4 lektioner idag, skönt! Först Syslöjd har sytt ihopp min klääning helt nu men den måste sys in ganska mkt. Sen hade Vi SO och kollade på Svt nyhetsnånting 2009, de va om alla stora saker som hände under 2009, blev väldigt uttråkad till slut. På Gympa lektionen hade vi fys träning, jag e ganska förkyld så kunde inte ta i så mkt men de va ändå roligt! Sista lektionen var teknik där skrev vi lite och så fick vi sluta tidigare! (:

Jag har vill åka skidor!
Bild från förra året, Jag & Lina på kungsberget!




sofie.,

drömfångare!



Fick inspiration från Nina!
Jag hade alltid en drömfångare ovanför sängen när jag va liten, jag trodde verkligen på att de fångade mardrömmarna och gav mig bra drömmar, och faktiskt så drömde jag nästan aldrig mardrömmar! lite coolt!
Iaf så har jag tyvär ingen drömfångare längre och nu när jag såg en på min kompis blogg blev jag sjukt sugen på att göra eller köpa en! Fett tufft att göra en själv men värsta svårt! Jaja en drömfångare måste jag iaf fixa som jag kan ha över sängen! Dem är ju oxå väldigt fina, vill verkligen ha en! känns tomt utan!

Bild från google

skola igen då!



Japp jag började skolan idag. Verkar som min skola e den ända som börja idag? x) nej men as många börjar på måndag!
Blev lite förvånad pnär jag gick upp i morse jag va helt okej pigg och väldigt glad! Hade en väldigt rolig skoldag ändå, på spanskan jobbade jag och tindra tsm och de va as roligt! det hände väl inget speciellt mer men dagen var allmänt rolig! :D
Nu ska jag ta tag i mitt mattepluggande som jag har tänkt på hela lovet men inte blivit av!

Gammal bild från klassresan i början av 8:an




Sofie., 

Tjihoo!



Lyckades precis sätta tillbaka min header där den ska vara haha! (:
Har oxå laddat in bilderna från hoppkursen på Facebook nu så de e bara att ta dem! (:

Gammal bild!

Bilder!



Tänkte lägga in lite bilder från hoppkursen! (:

Jag & Virginia


Jag och Afrodite, framskrittning

Jag och SötNina hade "tea party" med varm O'boy, haha!

Kan lika gärna bjuda på denna vackra bild oxå! (;

Jag & Irma

Väldigt suddig bild men iaf från vänster : Minna&Moonshine, Annelie&Cefalon, Sanna&Philona, Jag&Irma, Lovina&Tachino, Nina&Bozo




Min data



Har fått tillbaka min data nu igen! den har varit på lagning så hoppas att den funkar nu!
Så nu har jag äntligen laddat upp alla filmer från klubbtävlingen som vi hade den 23 December så om ni vill kolla på dem elr ni som är filmade vill ha filmen på dej så e de bara att ta den därifrån!
Sök på Skjellver eller typ "Gladö klubbtävling 23 December 2009".


Blir galen!



Jag skulle föröska få min text i bloggen till mitten.. Någon som kan hjälpa mig med det? jag misslyckades så min header försvann! nu måste jag lyckas få dit den igen! åååh jag orkar inte!
Lyckades iaf med att få bakrunden svart! Något positivit!

sofie.,

behöver lite hjälp..



Jag behöver en ny mobil för min har gått sönder så använder just nu en mobil som funkar jättebra men den e bara halft min fick den va min granne men tänkte lämna tillbaka den så fort jag får en ny.

SÅ, jag behöver hjälp med vad för mobil jag ska köpa!
Jag är ganska anti touch, jag tkr de verkar jobbigt och de verkar gå sönder lätt på många mobiler! Tänkte mig först en sony ericsson aino som har både touch och vanliga knappar men har hört från alla jag känner som har den att touchen inte funkar bra alls! så den mobilen dissar jag totalt nu!

Förslag på vilken jag ska köpa ?

Sofie.,

jag är med och tävlar!






Min kompis Lina har en tävling på sin blogg, rolig idé så jag är såklart med! Va med du också! Det är enkelt, klicka bara på den här länken och följ instruktionerna! :D

http://linastraningsdagbok.blogg.se/2010/january/bli-veckans-blogg.html?_tmp=79fec44d4580d054f03cece4fc2bc8b31f1d75f7

Sofie.,


5 Januari



Har varit med vännerna nu på kvällen, först spelade några Fifa sedan COD (Collo Dutti) , jag testade spela Collo dutti( det heter egentligen call of duty tror jag men vi kallar det så) en gång, de går ut på att döda alla man ser. Jag lyckades döda en! haha, lite stolt. Men ja, jag var väldigt dålig och fattade inte så mkt men jaja! 
Klockan 22.00 började P-hotell! självklart kollade vi på de och i slutet va cimon tvungen att välja en tjej som skulle få stanna, han började gråta för att han ville ha kvar båda som han va tvungen att välja mellan, så gulligt! älskar killar som e känsliga (A).

i'm still mad as hell...


sista dagen på hoppkursen



jag orkade inte skriva igår om sista dagen på hoppkursen så jag gör de nu!
Jag red Virginia första passet, då hade vi lydnadshoppning! De va roligt och det gick jättebra!
Jag har väldigt dåligt minne, så för tillfället kmr jag inte ihåg hur de vi hoppade såg ut jag blir galen men jaja. om jag kmr på det så skriver jag ett nytt inlägg om de. 

Andra och sista passet red jag Irma! roligt jag har nästan aldrig ridit hästen förut! Vi hoppade massa roliga saker! I slutet fick vi hoppa ganska högt oxå roligt! Irma var väldigt rolig att rida! Hon hoppar jättemkt med ryggen så det känns som hon slänger en rakt upp men ah, haha!  bilder och filmer kmr kanske senare! 

Sofie., 

hoppkurs söndag


Första passet red vi markarbete/hoppning, vi hade små lydnadshinder. Ska visa bild lite längre ner i inlägget på hur vi hoppade. Jag hade Virginia. Det gick jättebra! Övningen har jag gjort många gånger förut, men den e lika rolig varje gång och man måste alltid kämpa jättemkt för att klara det! korta vägar och man ska tänka på att byta galopp över hindret som står vid x. Roligt!

Väldigt vacker bild på våran övning.


Virginia



Andra passet Hoppade vi. Vi red en "femochenhalva" (först hoppar man ett litet räcke sen är de 5.5m till en oxer). Och så red vi en studs med väldigt kort avstånd för att styrketräna hästarna. Kommer en bild på den banan lite längre ner oxå. Det gick iaf jättebra! Jag övar just nu väldigt mkt på att inte "slänga" mig fram så mkt när jag hoppar eftersom jag alltid ger lång eftergift, nu ska jag börja ge mer automatisk eftergift (endast så mkt eftergift som hästen behöver). Det är väldigt svårt, men de går bättre och bättre!




Afrodite



Det är jag, Nina, Annelie, Minna, Lovina & Sanna som går samma hoppkurs!
Jag och Nina hade fotokrig idag men tyvärr har vi gjort en deal att inte lägga upp dem hemska bilderna på våra bloggar, haha!

hoppkurs



hoppkursen började idag! tjihooo!
Första passet red jag Afrodite, har inte ridiit henne på jättelänge, roligt! Vi red mest dressyr men också lite cavaletti. Det gick jättebra! hästarna har vilat i några dagar nu så dem va ganska pigga, Annelie red på Cefalon och han va helt galen, han flög i taket och Annelie ramlade av men som tur va gjorde hon inte illa sig. De blir tårta i morrn! ;D
Sen fick vi ett prov om hoppning! Jaa kändes som vi kunde allt iaf, vissa saker va vi osäkra på, t.ex hur långt spö får man max ha på en hopptävling? jag har ingen aning även fast jag borde ha koll på de, chansade på 70 cm, väldigt osäker på om de e rätt. Jaja vi får se i morgon.
Andra Passet hoppade vi lite, då hade jag Virginia, det kändes väldigt konstigt att sitta på henne efter Afrodite, Jättestor skillnad på steget och allt! De va roligt men gick inte så jättebra. Filmade inget idag, orkade inte för vi hoppade ingen speciellt rolig övning, kanske filmar i morgon.

Sofie.,

1 Januari



Idag gjorde jag absolut ingenting på dagen förutom att hämta Sally som va hemma hos farmor över nyårafton.
På kvällen kände jag att jag behövde göra ngt så kollade film med Tindra,Emma,Robin,Olle,Andreas,Jesper,Martin,Robert hemma hos robert. Vi såg på en krigsfilm som hette "King Arthur", jag har aldrig gillat sån typ av film så jag gillade inte den filmen heller men jaja  hade ändå lika roligt som vanligt! ;D

I morgon, på söndag och på måndag ska jag gå hoppkurs i stallet, ska bli sjukt roligt! Tänkte filma och lägga in lite filmer på när vi rider oxå.
Sofie.,

nyårsafton!



Hade en underbart rolig kväll och natt!
började med att gå hem till några där mamma skulle vara på fest. vi käkade där sen drog jag, Erik och Henrik hem till erik och chillade och flummade. as roligt! vi kollade på MTV, de va typ top 150 som skulle sluta precis innan tolvslaget och vi va självklart tvugna att veta vilken låt som vann så vi förberedde oss på att springa tillbaka dit festen var för att fira tolvslaget med våra föräldrar och alla, så när vi fick veta vilken som vann (flo rida - right round) så kubbade vi sönder tillbaka till vfesten och firade! ;D träffade, Tindra och några oxå vid tolvslaget för dem va precis där vi firade oxå! Sen skulle jag henrik och Erik gå tillbaka hem till Erik, men ist gick jag hem till tindra och badade tunna! Det va sjukt roligt!
typ vid 3 gick jag tillbaka till Erik och Henrik, så kollade vi på filmen "Patrik 1,5".
Grymt lyckat nyår! kom hem typ vid 5 och vaknade 2 idag haha! :P

Sofie.,

RSS 2.0